witam, wyskoczyl mi blad 17863 tj p1455 3510 intermittent
EGT Sensor 1 Implausible signal
co to moze znaczyc?
p.s. audi s3 amk
Printable View
witam, wyskoczyl mi blad 17863 tj p1455 3510 intermittent
EGT Sensor 1 Implausible signal
co to moze znaczyc?
p.s. audi s3 amk
takie coś znalazłem na twój błąd
P1455
Exhaust gas temperature sensor 1 range/performance czyli chyba coś z czujnikiem temperatury spalin
Może to być kwestia za dużej temp egt?
Proszę o podpowiedź :)
Moje Audi A3
Silnik 8L ASZ (96kw) 131 KM
Program oryg. - bez "wirusa" :)
Odczyty VAG-iem na włączonym i wyłączonym silniku były takie same.
BŁĘDY:
Address 01:
17965 - znalazłem należy skasować i zobaczyć czy pojawi się raz jeszcze w krótkim czasie - jeśli tak to coś z zaworem N75
19463 - nie znalazłem tego na forum,ale wyGoogle'ałem że:
- "samochod moze kiepsko odpalac z powodu czujnika walka rozrzadu "
Racja, rano jak jest chłodniej po odpaleniu przez ok 1-2s chodzi jakby "na 3 tłoki" lub coś podobnego..
- "Lokalizując ten błąd 19463 odpisał mi TomTDI że to "camshaft position sensor G-40" i od razu skojarzyłem go jako czujnik hallotronowy wałka rozrządu."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158916
Address 08: nie wiem, co to może być ??
Address 15: złe ustawienia portu USB/Com w Laptopie, ale podobno lepiej nie ruszać :)
Address 35:
01367 - zamek centralny działa bez zarzutu. Czyli znaczy, ze raz musiał nie zamknąć któregoś w ciągu 20s, lub będzie się ciężej zamykało drzwi.
Address 56:
00856 - Radio Antenna 36-00 - Open Circuit
Dziwna sprawa - radyjko gra bez zarzutu, kasujemy ??
Kod:VAG-COM Version: Release 311.2-N
Chassis Type: 8L - Audi A3/S3
Scan: 01,02,03,08,15,17,22,35,37,45,54,55,56
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 038 906 019 CK
Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 1343
Coding: 00002
Shop #: WSC 30236
WAUZZZ8LZ1A117713 AUZ5Z0A5072101
2 Faults Found:
19463 - Camshaft Position Sensor (G40): No Signal
P3007 - 35-00 - -
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A
Address 03 -------------------------------------------------------
Controller: 1C0 907 379 E
Component: ESP FRONT MK60 0104
Coding: 0019970
Shop #: WSC 06435
No fault code found.
Address 08 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 820 043 H
Component: A3 KLIMAAUTOMAT 0105
Note: Excessive Comm Errors
Skipping Address 15-Airbags
Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 920 900 E
Component: KOMBI+WEGFAHRS. M73 D55
Coding: 04040
Shop #: WSC 00000
XXXXXXXXXXXXXXXXX
No fault code found.
Address 35 -------------------------------------------------------
Controller: 8D0 862 257 C
Component: ZV-Pumpe D16
Coding: 02049
1 Fault Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
Address 56 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 035 152 A
Component: Radio 0001
Coding: 00201
1 Fault Found:
00856 - Radio Antenna
36-00 - Open Circuit
End -------------------------------------------------------
Kolejny skan i błąd powraca....1182 Układ adaptacji sterowania silnika do wysokości
i co dalej niby wszystko jest ok ale...właśnie to ale !co jakis czas wyskakuje błąd i nie mam pojęcia jaki jest powód...mam nadzieje ze mi pomożecie..pozdrawiam
No i nie doczekałem się pomocy...
Poczytałem popytałem, i sam doszedłem drogą tzw. dedukcji.
Wyczyściłem przepustnice, nie była zasmarowana miała delikatny nalot ale co najważniejsze miała osad na rantach klapki zamykającej co powodowało niedokładne domykanie... Po przeczyszczeniu śmiga jak nowy nawet nie zdawałem sobie sprawy z tak dużej różnicy - jakbym zapomniał wycisnąć ręczny.
Niestety błąd jaki mi wyskakiwał wskazywał na pierwszą Sondę Lambdę i jeśli wskoczy mi ponownie ten sam błąd "zła jakoś mieszanki" będę musiał wymienić właśnie tę sondę.
hej, a takie cus?
17608 boost pressure control valve (N249) mechanical malfunction p1200- 35-00
readiness 0000-0001
w polskim vagu wypluł wiecej, wtryskiwacz zwarcie do masy, pompa paliwa zwarcie do masy itp, bylo ich kilkanascie (sporadycznych), a ja glupi skasowalem, teraz jest tylko ten jeden jak kawalek przejade.
cos powaznego to moze byc?
(moje poczatki z vagiem wiec wybaczcie)
Jackq sprawdż zawór N249 który monitoruje DV lub samą DV. Masz spadek mocy?
Nikt sie nie wypowie na temat mego owego błędu zamieszczonego powyżej...?!panowie...
jak dla mnie, wg mojego tłumaczenia tego błędu to:wyczyść i zaadaptuj przepustnicę, sprawdz filtr powietrza czy nie jest zabrudzony, przepływomierz przeczyść. Przeczyść styki na przepływomierzu. i potem zobacz co pokaze VAG. Nie wiem na ile to Ci pomoże ale...
Pozdr
chłopaki o co tu chodzi od czasu do czasu zapala mi sie kotrolka swiec zarowych i tak sobie mruga przez jakis czas i gaśnie Raz jest oki a raz własnie taka checa Co może byc nie tak ??
kafarek831 to nie jest temat do zadawania takich pytań...masz od tego techniczny.
"tenks marti"to juz zrobiłem kilka tygodni temu i wyskakuje blad nadal...juz sie doedukowywalem ale na temat tego bledu ciezko jakis konkretne info zdobyc:-(no nic jak cos komuś wpadnie jakis ciekawy materjał w oko czekam na info..pozdrawiam
-Valve system jest bezczynny lub uszkodzony
-Niepoprawna Moduł sterowania przepustnicy
-Błąd w przepustnicy między wlotem i LMM
-Filtr powietrza jest zatkany
Tylko nie wiem co to jest ten vale i LMM..:-(
Witam znalazłem kilka błedów w mojej 1.8T AGU i mam problem z rozszyfrowanie tłumaczenia. Dodam ze nie działa mi ABS, a po zapaleniu i przejechaniu pewnego odc. drogi zapala sie czerwona kontrolka(!) i piszczy trzy razy. Prosze o pomoc. PZDR
VAG-COM Version: Release 409.1-S
-------------------------------------------------------------------------------
Skipping Address 15-Airbags
Address 35: Centr. Locks
Controller: 8L0 862 257 L
Component: ZV-Pumpe D11
Coding: 00000
4 Faults Found:-
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)----------------- Wyłączenie przez pompę zamka centralnego
35-00 - -
01366 - Shareware Version. To Decode all DTCs-------------------------------- Otwarcie po sygnale zderzenia
Przełącznik Lock / Unlock
35-00 - Please Register/Activate
01365 - Shareware Version. To Decode all DTCs--------------------------------Przełącznik Lock / Unlock
29-00 - Please Register/Activate
00991 - Interior Lights------------------------------------------------------Nieznlazłem
28-00 - Short to B+
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Address 01: Engine
Controller: 06A 906 018 CJ
Component: 1.8L R4/5VT MOTR HS D01
Coding: 04000
2 Faults Found:
18010 - Power Supply Terminal 30: Voltage too Low-----------------------------Terminal 30 źródła zasilania (B+) – niskie napięcie
P1602 - 35-10 - - - Intermittent
16518 - Shareware Version. To Decode all DTCs--------------------------------- Obwód czujnika O2 – nie wykryto aktywności (bank 1 czujnik 1)
P0134 - 35-00 - Please Register/Activate
Readiness: N/A
Address 03: ABS Brakes
Controller: 1J0 907 379 Q
Component: ABS/EDS 20 IE CAN 0001
Coding: 13504
1 Fault Found:
00668 - Supply Voltage Terminal 30--------------------------------------------Napięcie baterii (terminal 30)
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
"marti "jak wpadnie ci coś w oko na temat mojego błędu to na PW daj znac.Jeszcze raz tenkssss...
Witam kolegów potrzebuję wyjaśnienia kodu usterki Vaga bo szukałem i nic!kod - 17978
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
wpisałem w google i na naszym forum mi to znalazło ;)
"AUDI A3 LIPSK" na ten temat jest mnustwo postów ,opcja szukaj
http://a3-club.net/forum/search.php?searchid=649164
- wykasowac i sie nie martwić
naprawdę wpisywałem!Ale dzięki!Wykasować i spoko!
Chyba jednak nikt nie jest skłonny mi pomóc. Prosze o jakies podpowiedzi bo ja jestem narazie kompletnie zielony jesli chodzi o VAG-a.
A o jakie błędy chodzi kolego?
Spoko już znalazłem:-)
Witam. Wyskakuje mi błąd 282 Nastawnik przepustnicy - V60. Samochód po odpaleniu na zimnym szarpie i nierówno chodzi. Podczas jazdy jest ok. Na rozgrzanym trzęsie silnikiem jakby niedopalał mieszanki. Czy czyszczenie przepustnicy coś pomoże? Czy to silnik krokowy?
Poczytaj -
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewt...ighlight=00282
http://szukaj.elektroda.pl/search.php?sid=
inni niech sie specjaliści wypowiedzą...Przepływke i przepustnice wyczyść,sprawdż styki wtyczek i obsady gniazd(przewody czy nie śą naderwane) do przepu... i przep...adaptacja i zobacz jak bedzie.Powodzenia i pozdrawiam
Dzieki marcinos80 za odpowiedz. Moze to nie jest odpowiedni post ale dla ulatwienia sprawy napisze co robione i wzmienione, moze to ulatwi.
1.swiece i przewody, bo elektryk stwierdzil, ze gdzies iskra ucieka
2. przeplywka wzmieniona pol roku temu
3. no i auto na LPG
Ten problem co najdziwniejsze nie wystepuje ciagle. Raz chodzi dobrze, dwa nie. Jak mam jechac do majstra to chodzi jak nowy, wiec trudno zdiagnozowac...
Moze Wy cos poradzicie....
Witam po delikatnej konsultacji z marti w koncu doszedłem co było przyczyną. Okazało się ze kostka do której podłączone są bezpieczniki na akumulatorze była nie w pełnii sprawna tzn. styki były zaśniedziałe. Po przeczyszczeniu ABS jest już w pełni sprawny.
Pozostała jeszcze klima... ;/
Ponawiam moje zapytanie...błąd 01182 Adaptacja wysokości -przyczyny,usunięcie usterki..."marekB" moze ty się wypowiesz jako guru...ewentualne mile widziane sugestje innych ...pozdarwiam
MarkaB nie ma już na naszym forum...
Witam,
Po przeskanowaniu VAGiem mojego autka, a konkretnie ABS/hamulce wyskoczył mi błąd
1314 sterownik silnika sygnał poza wartościami granicznymi
49-00-No connection
Dodam tylko, że wcześniej po VAG na ABS były błędy 1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64 sygnał poza wartościami granicznymi-Błąd sporadyczny oraz 1314 Sterownik silnika J0907379 G ABS 20IE CAN 0001
Po skasowaniu tych błędów pozostał ten jeden lecz o zmienionym opisie.
Co może być przyczyną tego błędu? Może jakieś kabelki są pourywane? Dodam jeszcze że ABS podczas jazdy zachowuje się normalnie (koła się nie blokują) i nie świeci się kontrolka ABSu.
Błąd 01314 nie ma nic wspólnego z abs. Jest to błąd ECU. Jak możesz to napisz co dokładnie podaje VAG przy tym błędzie. Masz auto po chipie?
a więc tak. postanowiłem dzisiaj że znowu podłącze autko pod VAGa. I co się okazało:
W ABS/hamulce wywaliło mi takie same błędy jak pisałem wcześniej, a mianowicie:
1314 Sterownik silnika J0907379 G ABS 20 IE CAN 0001
oraz
1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64 sygnał poza wartościami granicznymi - BŁĄD SPORADYCZNY
Zastanawiam się czy to czasem nie jest spowodowane bezpiecznikami na akumulatorze. Ale to tylko moje przypuszczenie.
Sprawdz bezpieczniki, przekaźnik, oraz złącza przy pompie i sterowniku abs. Dotyczy to błędu 1276
Co do błędu 1276 to tak jak myślałem i mówił marti. Bezpiecznik na akumulatorze była walmnięty. Ale dalej pojawia się bład:
Nie mam pojęcia co on oznacza i dlaczego wyskakuje w ABS/Hamulce a nie w Silniku. Jak ma ktoś jakiś pomysł to proszę o rady.
poczytaj -http://a3-club.net/forum/search.php?searchid=667106
Witam wszystkich,
Po VAG-owaniu mojego autka w "dziale" ABS/hamulce wyskoczył mi błąd:
Po próbie skasowania tegoż błędu, powraca on ponownie jednak w nieco innej postaci ale chodzi chyba o to samo:
1314 sterownik silnika sygnał poza wartościami granicznymi
Szuakłem na tym forum i innych ale konkretów nie znalazłem. Pojawiały się informacje o odpinaniu akumulatora lub też, że może to mieć związek z immo.
Mi brak pomysłu. Może sterownik mi padł? A jeżeli tak to czym to może się objawiać w codziennej jeździe?
mod: przenoszę do istniejącego tematu
Sprawdzilem dzisiaj furke i pokazuje mi w silniku blad regulacji skladu mieszanki
00561- Mixture adaptation
14-00 - Adaptation Limit (Add) Exceeded
Moze to byc zwiazane z tym, ze zalalem v-power racing?
sebeksitek nie nie jest to związane z tym, że zalałeś v-powera. Twój błąd może wskazywać na kilka rzeczy, dlatego:
- sprawdź przepływkę,
- sprawdź sondę,
- czy masz szczelny układ i nie łapie fałszywego powietrza,
- a jeśli to nie pomoże to sprawdź wtryski
Ale ja wstępnie obstawiam na przepływkę i sondę.
Pozdr
Pomocy!
Co jest z tym sprzętem?
P0171 błąd - Za uboga mieszanka rząd cyl.1
Możliwa przyczyna błędu:
Nieszczelność po stronie ssania / wydechu
Układ wtłaczania wtórnego powietrza
Miernik masy powietrza
Miernik ilości powietrza
Pompa cisnienia powietrza
Zawór (zawory) wtryskowe
Dysza (dysze) wtryskowe
Podgrzewana sąda Lambda
Wymieniłem Filtry, powietrza i paliwa wymieniłem lambdę 2 wyczysciłem przepustnicę i nic cała para w gwizdek...
Błąd jak się pojawiał tak się pojawia !
Samochodem nie szarpie jeździ jak szwajcarski zegarek, obroty stabilne, może minimalnie skrajnie minimalnie drga wskazówka na jałowym wydaje mi się, że raczej takie drgania są normalne?
Co się w takim razie z nim dzieje?
Ale myślisz, że nieszczelność może być?
Goście wykluczali bo nie słychać żadnego lewego zasysania powietrza.
Podobno powinno być słychać jak się gazuje wyraźne syczenie powietrza?
Z drugiej strony są tam jakieś czujniki miernik ilości i miernik masy.
A jak sprawdzić zawory nie rozbebeszająć silnika? Jest jakiś program serwisowy do tego?
Czy to może być zaśmiecony przepływomierz? no ale podobno by mi szarpało obrotami i nie miałbym w ogóle mocy? W takim wypadku...
Jakby była pompa to znów w ogóle bym go nie odpalił?
Raz jeden wskoczył mi jeszcze opis spadek ciśnienia między przepustnicą a turbiną jakoś tak?
Dlatego czyściłem przepustnice. Ale to nic nie dało.
właśnie te czujniki sprawdź. Odepnij je i zobacz jak zachowuje się auta.
Wtryski mi koleś na vagu sprawdzał w jakich wartościach dawkują. Nie wiem czy na naszych da się to też zrobić bo on miał taki sprzet że...szkoda gadać.
Zobacz najpierw to potem z vaguj raz jeszcze i jak możesz to wklej to co Ci vag wyrzucił. Bo może będzie tam coś jeszcze.
Pozdr
Wymienię cały przepływomierz.
Pojeżdżę z tydzień i zobaczę czy wpadnie błąd czy też nie.
Mam na szczęście taką możliwość, że jak okaże się iż to nie to... nic nie zabulę. Wymienią ponownie na stary ale będzie już wiadomo, że trzeba szukać gdzieś indziej.
Dzięki za pomoc bujam się z tym już ze dwa miechy...
U mnie przyczyna bledu regulacji skladu mieszanki (00561- Mixture adaptation
14-00 - Adaptation Limit (Add) Exceeded) byl pekniety waz i lapal lewe powietrze. Jest ok:)
Wyjaśniło się !
Po założeniu nowej przepływki... samochodem zaczęło szarpać, włączył się błąd ESP-ABS-Skrzyni biegów-regulacji obrotów silnika-elektroniki... i bóg wie jeszcze czego.
Na szczęście stało się to na wyjeździe u mechanika, no zaraz obok.
Jednak przejechałem z takim szarpaniem jakieś 200/300 metrów widząc co się dzieje jechałem na półsprzęgle niemal nie dodając gazu.
Po założeniu starej przepływki oczywiście sytuacja nie uległa zmianie a błędy już nie chciały się wykastrować.
:eek:Strzeliła na pół odma olejowa :confused:
Musiała być pęknięta i przy poruszeniu przewodów przy wymianie przepływomierza rozerwała się całkiem.
Dzięki za pomoc i naprowadzenie na trop... :thumbright:
Hej.
Dzisiaj sprawdziłem auto VAGiem i otrzymałem błędy:
516 Styk biegu jałowego F60 (closed throttle position switch -F60)
532 Napięcie zasilające
1176 Klucz (key - signal too low)
1316 Sterownik układu hamulcowego
Błąd 532 mam od jakiegoś czasu i wiem, że akumulator jest do wymiany.
Pozostałe są nowe. Niedawno wymieniałem sprzęgło i olej w skrzyni, błędów tych przed wymianą nie było. Dzisiaj wykasowałem 516 i 1316, już się nie pojawiły. O co chodzi z błędem 1176? Nie mam pilota do auta (ktoś chyba sugerował to przy tym błędzie).
Pytanie skąd te błędy, co mogą oznaczać i czy się przejmować, skoro nie pojawiły się ponownie? Dodam, że z autem nie mam problemów.
raczej bym się nie przejmował tymi błędami...
516 mówi, że nie miał kontaktu z włącznikiem mówiącym, że pedał gazu jest w pozycji zero, w sensie nie wciśnięty wcale. Byćmoże przy naprawie mechanik odpiął na chwilę jakieś kabelki...
1176 - czasem się zdarza, jak cewka immo przy stacyjce kiepsko kontaktuje, dopóki się nie pojawi ponownie lub nie wystąpią problemy z immo/odpalaniem, nie przejmowałbym sie
1316 - byćmoże układ ABS był odpięty przy okazji naprawy... jak nie wróci, to się nie przejmuj.
często po naprawie wyskakuje sporo błędów jako skutek tego, że coś było poodpinane... dlatego po każdej naprawie gdzie rozpina się elektronikę powinno się wyzerować błędy.
Mam takie błędy.
ABS:
00283 - Front Left ABS Wheel Speed Sensor (G47)
35-10 - - - Intermittent
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
04-10 - Mechanical Malfunction – Intermittent
Wskazywało by na lewy czujnik w przednim kole, ale był wymieniany na nowy oryginalny (Siemens), do tego do połowy był również mieniany kabel od ABS-u na nowy oryginalny (Kabel był wymieniony do momentu jak wchodzi w większą wiązkę).
Ja obstawiam na sterownik, ale chciałbym usłyszeć Wasze zdanie.
Silnik:
17916 Regulacja wolnych obrotów - górna wartość graniczna
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Czy to coś poważnego.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
mam błędy :
- 01423 lateral acceleration sensor g200 - nie wiem czy dobrze odczytalem ale ten czujnik znajduje się pod kierownicą?
- czujnik G62 to jest czujnik temp powietrza czy temp cieczy chłodzącej?
G62 to cieczy chłodzącej,
Co do błędu G200 to tu: http://a3-club.net/forum/showthread.php?p=100349
Proszę najpierw szukac a dopiero pozniej zadawac pytania.