a co myślicie o oponie Kleber KRISALP HP 2?? letnie nie są złe a co z zimą??, cena opon całkiem przyjemna tylko czy dadzą rade
Printable View
a co myślicie o oponie Kleber KRISALP HP 2?? letnie nie są złe a co z zimą??, cena opon całkiem przyjemna tylko czy dadzą rade
w sumie pozostaje przy dunlopach, ale wolałem sie upewnić, na necie też słabe oninie tych kleberów
Witam wszystkich jestem nowy na forum, ale w temacie opon i felg wiem dość sporo :) pracuje już parę lat w tej branży.
Osobiście na zime polecałbym:
klasa premium:
- Yokohama V902A W.drive
- Bridgestone LM25/LM30
- Michelin tegoroczny bieżnik A4 zapowiada sie całkiem przyzwoicie
klasa średnia:
- Nokian WR G2 - bardzo dobre w przystępnej cenie
- Firestone Winterhawk 2 Evo - też fajna opona i w tym roku poprawili jej bieżnik
- Uniroyal MS plus 66 - bardzo atrakcyjny cenowo i też dobry
klasa ekonomiczna:
w tej klasie szczerze wybrałbym Daytona DW510
ewentualnie polecam Vikinga, mało znane opony a dobre :) Viking należy do koncernu Continentala
jak ktoś będzie miał jakieś pytania, wątpliwości to jestem do dyspozycji,
a kolegów z Krakowa i okolic zapraszam do siebie do serwisu :)
mamy w ofercie opony wszystkich marek oraz full serwis opon.
a samych Continentali nie polecasz?
Co do Continentala jest to bardzo dobra opona, ale jak większość zauważyła to znika w oczach.
a Yokohama kolego drogi jest oponą klasy premium i to TY się chyba w tym momencie ośmieszasz. Jeździłem na tych oponach na Bmw E46 i uwierz mi ze nie było żadnego problemu w mieście, na trasie czy w górach i dla mnie osobiście jest to dobra opona i niczym nie odbiega od goodyeara czy bridgestona.
ADAC 2008 - opona godna polecenia.
ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
http://www.adac.de/infotestrat/tests...&recordId=1729
slabe na sniegu,lodzie,glosne.
nie chce mi się z Tobą kłócić na ten temat, ja osobiście sprawdziłem te opony i mogę je jak najbardziej polecić, a co do testów to wiadomo ze tworzą pewien obraz tego jak dana opona zachowuje się w warunkach zimowych, na lodzie, śniegu itd... tylko jest jeden mały problem, nikt nie sprawdza tych opon po przejechaniu 15 tyś kilometrów i tego jak tracą swoje właściwości. Zostaje wtedy tylko i wyłącznie opinia normalnego użytkownika,a według mnie to jest ważne jak kupiona przez nas opona będzie zachowywać się przez cały okres użytkowania :) tyle w tym temacie.
Tegoroczny test ADAC:
1.Michelin Alpin A4
2.Continental ContiWinterContact TS830P
3.Dunlop SP Winter Sport 3D
4.Uniroyal MS plus 66
5.Semperit Speed-Grip
6.Fulda Kristall Control HP
7.Nokian WR G2
8.Goodyear UltraGrip Performance 2
9.Ceat Formula Winter
10.Pirelli Sottozero Winter 210 Serie II
11.Yokohama W.drive V902A