wydaje mi się że to jakaś nieszczelność przy montażu ;/ Dziękuje za pomoc pozdrawiam :)
Printable View
wydaje mi się że to jakaś nieszczelność przy montażu ;/ Dziękuje za pomoc pozdrawiam :)
Ja ze swojej strony mogę polecić termostat firmy BEHR, cena ok 50-60zł, są to te same co ładowali do a3 w fabryce (wiem, bo się dowiadywałem) Z taką różnicą, że bez wytłoczonego znaczka audi po to, żeby można je było sprzedawać poza ASO. Kupisz orginał to będzie właśnie BEHR tyle że będzie miał wytłoczone logo a kasa sporo większa jak za znaczek "OOOO"
Wahlery ponoć nie są złe,ale mnie 3 razy zawiódł więc nie polecam. Trochę walczyłem z temperaturą motoru. Teraz mam BEHR i przy obecnych temp. autko nagrzane po około 6 km.
90 stopni łapie po 6 km normalnej jazdy? U mnie to tyle złapie po 12 km i to muszę klimatronic hamować aby nie dmuchał za mocno więc może też wymienię termostat na ten firmy BEHR
No u mnie jest to samo. 90st łapie po około 10km i nie zależnie czy będę jechał 60km/h czy 120. I nie wiem czy tak powinno być, bo jadąc 120km/h to myśle, że powinien szybciej łapać 90st. Termostat wymieniłem na Wahlera. Kolega ma leona 1,9 tdi i dużi szybciej mu łapie 90st. Od 60st do 90st to temperatura rośnie można powiedzieć w oczach, ten zakres od 60 do 90 ma po przejechaniu około 1km. I tak też zastanawiam się czy nie a3 nie powinna łapać szybciej tych 90st.
Ale to normalne że przy większej prędkości też tak samo się nagrzewa jakbym jechał wolniej? Myśle, że większa prędkość wytwarza więcej ciepła to też powinien się szybciej nagrzewać. No tak na logike.
Jeżeli będziesz jeździł na wysokich obrotach co nie jest zalecane przy zimnym motorze to temperatura powinna szybciej osiągnąć to 90 stopni. U mnie tak jak pisałem przy temperaturze około zera stopni dogrzewa się po około 10km (jazda spokojna)
Sprawdzałeś sobie na climatroniku jak się to u Ciebie zmienia ?
Nie jeżdże na zimny na wysokich obrotach, bo wiem czym to grozi, raz po prostu miałem tą sytuację, że tak musiałem jechać i to zauważyłem. Na climatroniku wskazania idą idealnie jak na wskazówce. Tażke wydaje się, że wszystko jest ok. Aha i zakres od 0st do 60st dużo szybciej łapie, bo po około 3km już jest 60st, niż od 60st do 90st bo w tym przypadku to okolo 6-7 km. Też to jest troche dziwne jak dla mnie.
U mnie jest dokładnie na odwrót, do 60 stopni nagrzewa się dłużej a 70-80-90 już leci.