a ile za dodatkowy pakiet "szyby" ?:D:D
Printable View
a ile za dodatkowy pakiet "szyby" ?:D:D
Witam. Chciałbym AC do mojego autka, jakie towarzystwo polecilibyście mi?
Auto to A3 1.9 TDI Ambition 98'. Sam mam 20 lat, od 2 lat prawo jazdy, głównym właścicielem jest mama, w OC ma 60% zniżek, nie wiem jak to jest z AC, ale swój samochód ma w AC w WARCIE od 8 lat :)
masz małe szanse na ubezpieczenie AC auta z 1998roku większość jak nie wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe nie ubezpieczają pojazdów powyżej 10lat chyba że kontynuujesz ubezpieczenie
np. Uniqa ubezpieczy Ci auto z '98 roku
Auto jest cały czas ubezpieczone na AC w WARCIE. Ubezpieczone było na 11 200, doubezpieczyłem na 14 900, a ni z tąd ni z owąd nowa umowa miałaby być na 9600...
Dlatego pytam o inne towarzystwo.
doubezpieczyłeś czyli dodatkowo ubezpieczyłeś wyposażenie dodatkowe czy po prostu w tamtym roku podwyższyłeś sume ubezpieczenia na te 14900 ??
co do niższej SU to chyba normalne że auto traci na wartości
Doubezpieczyłem nowe felgi, opony, lampy zderzak itd itd.
Podczas ubezpieczenia agent ma widełki w których musi mieścić się suma ubezpieczenia ( SU ), więc nie może narzucić Ci że musisz ubezpieczyć na te 9600, Eurotax a wg niego zazwyczaj jest ustalana wartość pojazdu, podaje kwotę od - do w której musi mieścić się SU.
Tyle teorii, natomiast praktyka wygląda tak że nie ma sensu nadubezpieczać bo w razie zdarzenia i tak wyliczą szkodę od aktualnej wyceny wartości pojazdu.
Chyba że jest wykupiona stała SU przez okres trwania umowy ale to dotyczy tylko kilku letnich pojazdów ( zależy od TU i zazwyczaj max to 4 lata )
Dobra więc spytam tak :) Gdzie się najbardziej opłaca AC? Bo mi sie konczy umowa z wartą i nie wiem czy zostać czy zmienić towarzystwo.
o super temat, mi się kończy OC, mam auto rocznik 98r, ukończone 26 lat, prawo jazdy od 6 lat. Dotychczas ubezpieczycielem było MTU, chciałbym się dowiedzieć co robić. Czekać aż MTU przyśle mi kontynuację czy może nic nie przyślą? A może zmienić ubezpieczyciela?