-
gdzie to znajde??
hej moja klima nie działa wiec podpiąłem sobie dziś vag i wyskoczył następujący błąd.
Czujnik temperatury wlotu powietrza (środek).
na panelu klimatyzacji jest natomiast oznaczenie 7.1
Proszę powiedzcie mi czy to może być przyczyna awarii i jaki ewentualny koszt czujnika i gdzie on się znajduję, bo sam bym go zmienił jeśli jest gdzieś na wierzchu tylko że pojęcia nie mam gdzie szukać.
Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.
A3 1997 1.6
-
Chodzi o czujnik G109 , wg mnie jest to część nr 17 na rysunku w poscie :
http://a3-club.net/forum/showthread.php?p=189257
Tak BTW część nr 15 to G89
-
a jak mogę tam się dostać?? to robota samodzielna czy lepiej oddać do mechanika? orentujesz sie jaki moze to byc koszt iczy to moze byc bezposrednim powodem nie dzialania klimy??
-
Na 95% ten czujnik nie jest powodem , dla którego klima miałaby się nie włączać. Nie ma więcej błędów ?
A jak się do tego dostać to już nie wiem ,ale bym zdjął panel pod kierownicą i szukał czegoś podobnego na wysokości konsoli środkowej.
-
wyskakuje czasami 20.1 ale raz na jakis czas i znika a klimy zrobic nie moge juz prawie rok i juz szlak mnie trafia bo nawet elektryk nie wie jak pomóc. wiec próbuje wszystkiego
-
A mozesz podłączyć pod normalnego VAGa i odczytać błędy ? Te z klimatronika są troszke niezrozumiałe czasami ( a ten 20.1 to już w szczególności :) )
-
na vagu dzis jak podpiąłem wyskoczyło czujnik temperatury wlotu powietrza(środek) jutro podepne jeszcze raz i dokladne symbole napisze i on podobno jest miedzy chłodnicą a wiatrakami albo kratką.
to moze to jest to
-
ok właśnie podpiąłem vaga i pisze co mi wyskoczyło po jednym dniu jazdy.
1.czujnik ciśnienia klimatyzacji przerwa/zwarcie do masy 0318
2.napięcie silnika za niski sygnał 0214
3.czujnik temperatury wylotu środkowego przerwa/zwarcie do plusa 0510
Poszedłem za twoją radą i dziś daje kompletny opis tego co wywala wag mam nadzieje ze coś to rozjaśni, z góry dzięki za pomoc.
-
Witam.Ostatnio troche słonko swieciło i chciałem włączyc klime i pojawił sie problem. Otóz na wyswietlaczu jest ok (śniezka sie pojawia) ale nie słychac zeby załaczyła sie spręzarka, obroty nie reaguja a powietrze leci jakie leci (na moje to chłodne powietrze z zewnątrz) Czy mozliwe ze trzeba nabic klime? Autko mam od stycznia wiec nie wiem co było robione... A moze inny powód> PozdR
-
Mongo2001, jesli sie nie myle to poki co, wszystko jest ok. Jesli temperatura na zewnatrz nie przekroczy jakiegos progu, to sprezarka poprostu sie nie zalacza.