-
nie wiem jak w przedliftach, ale ja w polifcie zamykając kluczykiem alarm aktywuje się samoczynnie, ale nic to, wracając do tematu to u mnie alarm świrował kiedy miałem mokrą pompke centralnego zamka, potrafił się włączyć co 3 min, albo same kierunki mrugały. Różnie to było.
-
MK1262 A sprobuj sciagnac tylna tapicerke z klapy - jest na zatrzaskach - i odepnij kabel od zamka klapy. Wtedy zamknij auto normalnie z pilota i zobacz czy sie cos zmieni. Pamietaj ze na pewno zgasnie swiatlo w bagazniku.
-
dymykanie szyb z pilta??
Witam wszystkich mam pytanie do was otóż zmieniałem pompkę centralnego miałem pompkę 8l0 862 257 L czyli goła bez pilota i alarmu zmieniłem na 8lO 862 257 D z pilotem i moje pytanie czy da się jakoś aktywować vagiem domykanie szyb po zamknięciu pilotem? bo jak wsadzę kluczyk do zamka i trzymam dłużej to domyka z góry dzięki ;)
Wesołych Świąt!! A3 RULEZZ:o
-
Kolego, podpowiedź masz w pierwszym poście tego tematu http://www.forum.a3-club.net/showthr...+zamek&page=22
-
Jeżeli trzymając kluczyk we wkładce dłużej w pozycji "zamknij" się szyby domykają to analogicznie na pilocie przytrzymaj przycisk "zamknij", aby domknąc. Jeżeli chodzi Ci o to czy da się zaprogramować pompke tak, aby nie trzeba było trzymać guzika, az do końca procesu domykania to niestety takiego sposobu nie ma.
-
Z tego co zauważyłem to alarm raczej nie jest fabryczny choć może mi się wydawać. Jak wymienilem pompkę to właśnie była gąbka mokra a jak rozebrałem pompkę to zjarana była ścieżka zasilająca tą drugą co założyłem to przed włożeniem w gąbkę owinąłem folią i co prawda przez jakieś 3 tygodnie nie miałem żadnych problemów z alarmem no ale póżniej z powrotem to wróciło sprawdzałem pompkę i tym razem z elektronika nic się nie dzieje a co do tego ze z kluczyka załącza sie alarm to czasami zdarzy się że tez załapie
-
w dolnej części słupka kierowcy powinieneś mieć przycisk do dezaktywacji czujników ultradzwiękowych, jeżeli go masz to znak, że alarm powinieneś mieć seryjnie. Możesz spróbować, wykluczyć awarie czujników wewnatrz auto dezaktywując te czujniki przed zamknięciem auta i uruchomieniem alarmu.
-
rzeczywiście działa odsuwa i zasuwa sory za bicie Piany:)
-
zrobiles to co powiedzialem?
-
Witam to jeszcze raz ja niestety musze prosic Was o pomoc przeszukałem forum i nie znalazlem nic odpowiedniego co by pasowalo do objawów mojej audi
Jak juz wspominalem slyszalem cykanie gdy otwieralem samochod z kluczyka od strony kierowcy i otwieraly sie tylko drzwi kierowcy a reszta dopiero po odpaleniu. Gdy otwieram z pilota wszystko jest ok tylko alarm sam sie wlacza bez powodu. Dzisiaj dostałem sie do pompki i okazalo sie ze jeden wezyk byl przetarty wymieniłem go cykanie ustalo ale nadal gdy otwieram z kluczyka otwieraja sie tylko drzwi kierowcy. Przebadałem Vag-iem i dziwne rzeczy mi wyszly. Gdy otwieralem z kluczyka to miałem takie błedy:
1371 Alarm od drzwi kierowcy
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
1374 Alarm od włączenia stacyjki
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12
magistrala CAN brak sygnału
natomiast gdy z pilota to tylko(i aż) :
1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12
magistrala CAN brak sygnału
Dziwi mnie to poniewaz alarm wyje i to nawet bez powodu
Rozumiecie cos z tego bo ja nie bardzo:)