Myslałem ze jak jest zimno to sniezka sie nie swieci.Wieczorem jak sie robi chłodniej to wciskam Auto i sniezka sie nie załącza a jak stio na słoncu to sie załącza ale klimatyzacja i tak nie chodzi...:(
Printable View
śnieżynka pokazuje włączoną sprężarkę. Jak temp jest za niska to śnieżynka się nie załącza. A jak jest pokazana tzn, że sprężarka pracuje. Nie ma możliwości żeby śnieżynka była pokazana a sprężarka była wyłączona
W takim razie byz moze sprezarka chodzi ale nie chłodzi... Jak mam sprawdzic czy ona chodzi? Dzis było cieplutko i zarzuciłem klimke i obieg zamkniety to mi letnie powietrze leciało...:( Mozeliwe zeby sie załączała i tak cicho chodziła? Słyszałem ze jak sie załączy to obroty powinny na chwile spaśc a tu nie... W sumie moj brat ja załączy w passacie to niby obroty nie reaguja tez... Wiec moze trzeba ja dac do nabicia??
PozdR
Mongo2001 sprawdzałeś błędy climatronica? Jak włączasz klimę to powinny delikatnie skoczyć obroty, załączyć się wentylatory pod maską, a skraplacz powinien zrobić się zimny. Podjedź do jakiegoś serwisu i niech sprawdzą ciśnienie czynnika i może napięcie na sprężarce.
Panowie mam zapytanie czy łózysko od sprezarki klimatyzacji w ahf jest wymienne czy nalezy zakupic nową sprezareke, i mam jeszcze jedno pytanko (nie z tego tematu) słysze syczenie powietrza mniejwiecej w okolicy egr`a macie pomysł co to moze byc ??
Kurcze, ja mam ten sam problem. Na razy, po włączeniu klimy, coś rzęzi mi tam. Tak jakby łożysko (tzn. domyślam się) w kompresorze klimatyzacji. Jak wyłączę klime to znika.
A syczenie słyszę, ale wtedy, gdy dodam mocno gazu. Czym mniej gazu, tym mniejsze syczenie. Przy spokojnej jeździe nie syczy w ogóle. Ktoś coś pomoże?
Rzężenie po włączeniu klimy może być spowodowane pękniętym kółeczkiem od zmiany obiegu zamknięty/otwarty, które znajduje się pod filtrem przeciwpyłowym. Trwa to kilka sekund i cichnie.
Widzę kolejna feralna część w A3, ktoś z nas tego nie miał? :D
po nabiciu klimy zaczeło mi coś wyć w okolicy egr ale tylko na wolnych obrotach, wystarczy dodać delikatnie gazu i dzwięk cichnie. Czy to też moze być łożysko ?