;) nic się nie stało, każdemu może się zdarzyć :)
Na pewno zdam relacje, będziesz wiedział pierwszy ;)
Paczkę wyślę dzisiaj po pracy ;)
Pozdrawiam
;) nic się nie stało, każdemu może się zdarzyć :)
Na pewno zdam relacje, będziesz wiedział pierwszy ;)
Paczkę wyślę dzisiaj po pracy ;)
Pozdrawiam
Witam,
Ostatnio znajomy mechanik zaproponował mi zalanie Oleju "Sort", myślę sobie a gdzie tam będę jakiś eksperyment robić, każdy pewnie powie nie próbuj itd... tyle tylko że jakbym z nim nie pogadał w życiu bym czegoś takiego nie wlał do siebie, lecz z tego co mówił ma zalany ten olej u siebie w dwóch samochodach i poleca każdemu komu wymienia olej, z tego co mówił w okolicy zrobili test tego oleju jeden gość z większego sklepu z częściami olejami itd zabrał ze sobą najlepsze oleje jakie miał motule castrole itd... z tego co powiedział strasznie blado wypadły.
mówił że wymienił gościowi w golfie 4 tdi właśnie olej na SORT i jak mówi sam się zdziwił gdy facet przyjechał do niego po kilku tygodniach z zapytaniem co mu wlał do samochodu bo spalanie spadło o 2 litry oraz ze silnik chodzi jakoś zdecydowanie lepiej.
teraz pytanie czy ktoś próbował? co sądzicie? jestem w stanie zaryzykować :) jak nikt nie miał z tym do czynienia a potem podzielić się opinią.... tak wiem że powiecie lej Motula nie ma nic lepszego... racja tylko gdyby mi to powiedział sprzedawca w sklepie pewnie bym go wyśmiał ale tu jest trochę inaczej gdy ktoś już to sprawdził i mi polecił.
Wrzucam link do strony producenta gdzie jest mały opis na temat oleju
http://www.sortoil.com/aceite-5w-30-100-sintetico-3/
pozdrawiam :thumbright:
Jak ma dobre bicie mechanik to tez poleci. Osobiście nigdy nie obiła mi sie ta marka o uszy, chociaż duzo o olejach czytałem. Jak chcesz testować to testuj. Ale najpierw przepłucz silnik.
Tzn? W jaki sposob?
poczytaj to
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-silnika/page2
i ew.tam kontynuuj
Witam,
Zbliża się wymiana oleju w mojej niuni, jaki olej polecacie może coś z Motul'a?
-Audi A3 8L
-rocznik 1999
-pojemnosc 1781 ccm
-moc 125 KM
-przebieg 170 000 km
-CASTROL MAGNATEC 5W40 C3 - fully synthetic
-brak zużycia oleju
-jakim budżetem dysponujesz: do 200 zł za 5L
x-cessa wlewać Tito
Siemanko
Kupiłem Audi A3 8L 1.8T AUM jaki olej polecacie do tego silniczka? Dodam że auto ma 240tys przebiegu.
Arek13 5w40, motul, millers, liqui moly, valvoline i jest git :)
Cześć, mam zamiar zmienić olej w mojej A3 Auto mam od niedawna więc nie wiem jak wygląda kwestia poboru oleju w drugim aucie mam zalany Vavoline 5W50 VR1 i jestem z niego zadowolony zastanawiam się właśnie nad takim olejem.
-Audi A3 8L
-rocznik 2002
-pojemnosc 1800 ccm
-moc ok. 190 KM
-przebieg 200 000 km
-Obecnie ELF 10W40
-Auto mam od tygodnia na miarce jest mniej niż poł stanu nie wiem czy bierze olej
-jakim budżetem dysponujesz: do 200 zł za 5L