Wystarczy popatrzył na i do po lewej stronie od mojego postu silnik 1.9 Tdi BKC
Printable View
Otrzymam info jakieś?
To proszę sobie poszukać przyczyny rezonansu gdzie indziej ale nie w sprzęgle. Sprzęgło nie wchodzi w żaden rezonans. Jeżeli właścicielowi pojawił się rezonans z biegiem eksploatacji auta zawsze może podjechać i możemy sprawdzić co się dzieje jeżeli nikt nie jest w stanie poradzić sobie ze znalezieniem przyczyny rezonansu. W rezonans może wchodzić jakiś element karoserii spowodowany sztywnym kołem zamachowym ale nie sprzęgło.
Ale sens wypowiedzi jest taki, że przy sztywnym kole, które powoduje jakieś wibracje, często pojawiają się rezonanse, które nie występują przy sprawnym dwumasie ;)
A może kolega glibo napisze jeszcze czy w tym aucie co pojawia się rezonans samochód jest cały usztywniony od zawieszenia sportowego aż po tuleje poliuretanowe? Bo te elementy też wpływają na przenoszenie wibracji i bardziej odczuwalne plus ew przelotowy wydech.
Cooler z S3 Metalowy w 8P do jakiej mocy w 2.0TDI wystarczy?
Jrodi nie wiem, nie testowałem takiego w TDI, ale skoro ma lepsza wydajność niż podobny lub taki sam w plastiku to 250-260hp
Sens jest żaden. Ja nie mam problemu z rezonansem na zestawach z kołem sztywnym. Jak ktoś ma z tym problem niech sobie szuka przyczyny gdzie indziej, lub jak to mówią kupi niby nowy dwumas, który wysiądzie po 10tyś przejechanych km.
Ja zawsze polecałem te zestawy i będę polecał bo są lepsze po wzmocnieniu niż oryginalny zestaw Sachs bądź Luk
- - - Aktualizacja postu - - -
Jordi, a czemu nie zrobisz centralnego FMIC z przodu ;) przecież to najlepsza opcja, a w 8P masz bardzo dużo miejsca ;) na dobrego FMIC
Też mam takie coś w głowie. Plus dodatkowo by ładnie wygląda za grillem.
https://s31.postimg.org/6xpa0esln/20...093552_HDR.jpg
A jak to cenowo wychodzi? Drożej niż S3?
a to nie jest tak że standardowy IC w BMM wyrobi 220hp(były takie wzmianki na forum)