ciekaw jestem miny właściciela i osób postronnych hahaha
na jakim wiatraku była S3
Printable View
ciekaw jestem miny właściciela i osób postronnych hahaha
na jakim wiatraku była S3
Grzes to nie byl silnik z S3.
To byl silnik z Golfa MK5 GTI w wersji BPY. Seryjny ze zmienionymi korbowodami.
Przygotowywalismy software do kitu firmy EuroJet EJ400 na hamownii silnikowej.
Takze ten silnik to tylko testowka do zrobienia softwaru.....a wynik to proba mozliwosci tego zestawu na paliwie VP109. Kit ten wychodzi z mniejsza moca i jest dostosowany do 93/98RON octan.
Panowie spotkalem sie z opinia, ze silniki 2.0 tfsi maja kiepska kulture pracy na wolnych obrotach
Bylem wczoraj obejrzec sztuke i cos glosno chodzi jak na benzyne. Troche jak cichy deasel. Czy to normalne? Pilna odp potrzeba
Nagralem filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=8bvFoR_maQU
Nie znalazlem lepszego tematu, zeby zadac to ptanie. Silnik byl zimny, wideo po ok 5 min po odpaleniu
Tak nie chodzi zdrowe 2.0Tfsi cos tam jest nie tak, jakie oznaczenie silnika ? Rozrzad juz na lancuchu ? Bo troche brzmi jakby luzny lancuch byl.
ja slyszalem 3x jak pracuje 2.0TFSI i kazdy wlasnie takie dzwieki wydawal
jak popatrzylem na youtube o glosnym silniku tfsi i poczytalem komentarze to potwierdza sie to co Pawel powiedzial
Ten typ tak ma :)
Oznaczenie AXX na pasku
Przez dwa lata uzytkowalem 2.0Tfsi i w zasadzie dalej nim jezdze i nigdy czegos takiego nie slyszalem, cicho sobie cyka oznaczenie BHZ, rozrzad na pasku, zreszta slyszalem tez inne 2.0 tfsi czy to w Golfie czy w a4 i tez chodzily cichutko. To co slysze na tym filmiku to jakas porazka.
Quash ma rację silnik 2.0T powinien chodzić jak zegarek i to szwajcarski !
Teraz to juz sie pogubilem. Co osoba to opinia. Na youtube jest troche filmikow i wszyscy pisza,ze to normalne. Podobno pompa paliwa robi taki efekt
Jeżdzę Skodą Octavią 2.0 TSI i zaraz po wyjeździe z salonu zaniepokoił mnie delikatny klekocik jak w dieslu na wolnych obrotach. Takie cykanie. Myślałem że jakaś rolka od paska jest wadliwa ale pytałem w serwisie i znajomych którzy mieli doczynienia z TSI albo starszą generacją czyli TFSI, wychodzi na to że bezpośredni wtrysk tak ma że wtryskiwacze robią taki hałas. 2 lata już jeżdzę, zrobiłem 70.000km, brzmi tak samo a kłopotów żadnych nie było czyli to pewnie to. Ostatnio pojeździłem Superbem 3.6 FSI i po otwarciu maski słychać coś podobnego. Wtrysk bezpośredni tak ma i już. Na filmie brzmi to dziwnie, ale to może przez to że telefonem nagrywane, trzeba posłuchać na żywo. Znajdź jakieś 2.0 TFSI i porównaj.