Serio? Zeby wymienic glupia zarowke trzeba rozbierac caly przod i wyciagac cale lampy?
Printable View
tylko zderzak ściągasz 4 kołki u góry 2 śruby pod autem i nadkola po 3 na stronę
inna opcja na moje bardziej pracochłonna to akumulator i zbiornik płynu (o ile sie da)
co do hidów
http://www.a3-club.net/forum/showthr...77#post1103277
ten temat proszę kontynuować
tylko jak poleci dowód rejestracyjny za brak spryskiwaczy i samopoziomowania żeby nie było ze nie ostrzegałem
nie sprawdza
i jeszcze na forum nie słyszałem by komuś samopoziomowanie sprawdzili ...
sam nie posiadam a kontroli drogowych juz sporo przeszedłem, badania techniczne co roku
raz tylko miałem pokazać, że spryskiwacze działają a nie sa tylko zlepkami przyklejonymi w zderzak
- - - Aktualizacja postu - - -
nie taki pikuś bo spory wydatek i poł dnia pracy jeśli ma to działać i wyglądać
Samopoziomowanie sprawdzą. Wystarczy spojrzeć czy jest manualne ustawianie wysokości świateł. 50 zł kosztowało mnie to sprawdzenie :P
to jesteś pierwszy :) a dowód zabrali?
Mi na przykład kiedyś sprawdzali tylko czy lampa ma homologację na xenon i nie interesowały ich spryski i poziomowanie (których nie mam). Więc jakby nie patrzeć HIDy nie są w pełni legalne ;)
zwykła lampa poliftowa na kloszu ma homologację xenonową :)
grabek z ciekawości jakie to oznaczenia?
DC - xenonowe mijania
panowie a do poliftowych soczewkowych lamp wsadze takie cosik http://allegro.pl/zarnik-hid-ksenono...097511638.html czy polecacie inne??
przetwornicę do tego trzeba, ale wsadzić da radę
a wiesz jaka dokładnie i te żąrniki ok czy lepiej jakies drozsze
nie wiem, ostatni raz hidy miałem 4 lata temu :) wtedy były sporo droższe :P
Ja ogólnie wyczytałem ostatnio, że lepiej dopłacić boCytuj:
szkło bez filtra UV, elektrody molibdenowe szybko się wytapiają, gaz jest niskiej czystości a sama pastylka świecąca ma kształt odbiegający od normy
Panowie. Jest problem z regulacja mojej lewej lampy. Nie moge jej poruszyc w jednym kierunku, dodatkowo zauwazylem, ze przy regulacji ten bolec wyszedl z tej zebatki:/ co robic?
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
Ale co super glue? :/ nie kumam...
ja nie lubie HIDowców :mad: nie rozumiem tego. to właśnie takie bardzo polskie. Ludzie chcą mieć coś za nic. chce mieć ******aszcze światła ale nie zrobi jak biały człowiek i nie kupi xenonowych lamp... niieeee. Kupi używane Depo, wsadzi tam hidy, a na końcu napisze że mu CB trzeszczy :P
Ostatnio widziałem takiego tępego uja w starszej A4 na normalnych odbłyśnikach. Oświetlał całe blokowisko, gdy wyjechał na przeciw mnie to tak mnie oślepił że myślałem że ufo ląduje, albo to już światełko w tunelu... ale on ci pewnie powie że wszystko jest dobrze i bardzo dobrze widzi :mad: jeden baran włożył do malucha HID i też mi wmawiał że widzi świetnie i nikogo nie oslepia bo nikt mu nie mruga z naprzeciwka :mad:
Albo sie ma mózg, albo nie.
Hid w maluchu , tego nawet w chinach nie widzieli:d
Mam xenony ori i prawa lampa świeci mi w kosmos, dosłownie :) Na znakach które są zawieszone nad drogą nawet z niewielkiej odległości widać linię odcięcia światła od cienia. Kręcenie regulacją nic nie daje, co robić?
albo za mocno wykręcona ze jest poza gwintem albo odbłyśnik nie trzyma się z lampa
A mi ktos pomoże?
dmdash
masz obie śrubki regulacji znaczy górna na imbus - biala
i czarna z ząbkami
wiec wina będzie w środku lampy dasz rade tam fote strzelić?
A widzisz to co na zdjeciu, bo mnie to troche niepokoi? Tylko tu ten bolec przeszedl "na wylot" tej zebatki :-( zaraz wrzuce foto srodka
http://img.tapatalk.com/d/13/04/14/ava5yty6.jpg
Lepszej foty zrobić nie mogę :/
cieżko mi coś podpowiedzieć na jakiej zasadzie jest regulacja w lampie poliftowej
musiałby sie ekspert grabek wypowiedzieć
w ksenonie przedliftowym kręcisz regulacja w środku śruba jest nagwintowana i skreca lub wykręca ten plastik w srodku który odchyla odbłyśnik
u ciebie jest inaczej
Ogolem krece sruba a regulacja stoi :/
a jak krecisz to ten bolec tez sie kreci czy stoi w miejscu
Tez sie kreci
prawdopodobnie uwalona regulacja ktora u ciebie jest zabudowana
ja bym odpiał bolec od regulacji od odbłysnikia
palcem wpychalac go skręcał regulacje może gwint chwyci
dmdash, SuperGlue do sklejenia tego bolca z zębatką, który wyszedł. Ale myślałem, że on stoi w miejscu. Jeżeli się kręci to masz zjechany gwint na regulacji i tyle w temacie :) W moich TYCach, ten gwint spieprzył się od razu po montażu lamp...
Jedyna opcja to tak jak pisze domel, musisz kręcić regulacją i wypychać lub przyciągać ręka wkład lampy.
teraz doszukałem ze to lampy TYC wiec jak chudy pisze regulacja padła
chudy poradziłeś sobie z tym jakoś
jest ona rozbieralna ?
momo, z prawej strony zawsze wyżej świeci, może w transporcie się lampy uszkodziły? a jeśli chcesz je skręcić to musisz dwoma pokrętłami a nie jednym
Te tyce rozklejalem juz chyba 2 razy, postaram sie moze jakos to reka pchnac ;/
Z tym ze to sie w ogoke nie porusza jak krece:/
Zrobilem :) dzieki za pomoc, troche poluzowalem odblysnik i wskoczyl na miejsce jak przyciagnalem do siebie regulacje :) A macie foto jak prawidlowo ustawic lampy np. na scianie?
Witam wszystkich! Chciałbym się poradzić bo od miesiąca jestem posiadaczem a3 (04.99') z dzielonymi światłami z przodu i moje pytanie brzmi, czy mogę bez problemu założyć te lamy: http://allegro.pl/lampy-audi-a3-8l-9...104731677.html czy trzeba coś przy kombinować?
pieniądze wyrzucone w błoto te lampy
Dlaczego? i co jest lepszym rozwiązaniem?
diody przestana świecić a lampy zaparują daje im max rok
to co polecasz?
w tej cenie to masz ori xenon i dokładasz spryskiwacze reflektorów
chodzi o lampy z S3?
na początek może zwykłe poliftowe
http://www.a3-club.net/forum/showthr...d-liftem/page2
a może regulacja stanęła? silniczek wypchnął? stoi , zepsuł się... a moze nie włożony w zapięcie? mówie o silniczku regulacji świateł :) bo cusik zagmatwałem ;)Cytuj:
Mam xenony ori i prawa lampa świeci mi w kosmos, dosłownie Na znakach które są zawieszone nad drogą nawet z niewielkiej odległości widać linię odcięcia światła od cienia. Kręcenie regulacją nic nie daje, co robić?
wypnij wtyczkę z przetwornicy, nie z żarówki i tam sprawdź napięcie
jak grzebałem pierwszy raz przy lampach to nie umiałem umiejscowić tej kuleczki na silniku w jej gnieździe w odbłyśniku i automatycznie lampa też dawała do góry ;)
zdejmij wtyczkę wchodzącą do lampy (4pinową) i tam wsadź próbówkę :) bo z tej wtyczki prund idzie na zewnątrz do przetwornicy i wraca z powrotem do lampy na palnik :D