potwierdzam, przedliftowe lepiej świecą niż poliftowe soczewki, to oczywiście moje zdanie, u mnie hid rozwiązał problem, zresztą tak czy inaczej by się tam znalazł
Printable View
potwierdzam, przedliftowe lepiej świecą niż poliftowe soczewki, to oczywiście moje zdanie, u mnie hid rozwiązał problem, zresztą tak czy inaczej by się tam znalazł
Ja od siebie jeszcze dodam, że poliftowe soczewki ogólnie świecą kiepsko, nawet porównując do zwykłych lamp w Audi 80 mojego ojca. I faktycznie HID pomaga ;)
Panowie, mam znów mały problem z xenonem ori, drga mi światło na nierównościach, czy to normalne? wszystkie mocowania ok, żadnego luzu brak, a jednak drga i wkurza???
Powinieneś podpiąć się do VAG'a i zmienić ustawienie z halogenu na ksenon, o ile dobrze pamiętam.
A ja mam pytanie czy ktos jak miał przedlifty założył polifty i świeciły słabo to zastosował zarówke 100W :) wiem ze jest niedozwolona ze ma być 55W ale taka zmian chyba by polepszyła widoczność
to pomoże? myślałem ze problem jest po stronie mechanicznej?
podaj coś wiecej w sterowniku czego to zmienić jaki kanał?
ku mojemu zaskoczeniu doszłem do wniosku , że poliftowe napewno nie świecą lepiej niż przedlifty , jeśli juz to na tym samym poziomie jak nie gorzej , a tyle ludzi tu zachwalało 'moc' poliftów ;)
co do kontroli drogowych , to ogarnięci policjanci dobrze wiedzą jak ma wyglądać xenon i jeśli widzą brak sprysków to nie ma zlituj sie . Mnie ostatnio zatrzymali tylko po to , bo myśleli że moja soczewka to xenon , a miałem jedynie żarówki dające niebieski odcień , musieli odejść z pustą kapsą :P
Jeżeli moge dorzucić moje 3 grosze, to nie wiem jak świecą polifty, ale napewno przedlifty świecą bardzo fajnie. Do porównania: jeżdże codziennie Grande Punto z 2008 roku i światła w nim świecą napewno słabiej niż w mojej A3 z 1997 :D
poliftowe lampy swieca gorzej niz przedliftowe, po przelozeniu myslalem ze cos jest nie tak z lampami ale jednak nie, po niedzieli zakladam hid zobaczymy czy pomoze :)
Wypowiedzcie sie czy Ci którzy dokładali ori xenon mają tak jakby jekko drającą struge światła na nierównjościach? dziś rozbierałem całą lampe wszystko dokręciłem nie ma żarnych luzów nigdzie a światło jednak drga cały czas