-
Kolego w 8P nie ma pompki centralnego zamka o ile się dobrze orientuje, tam jest elektroniczny moduł komfortu. to jest temat o 8L
Tu masz temat, który pomoże Ci znaleźć to ustrojstwo, a dalej pisz w tamtym temacie bo tam zaglądają ludzie, którzy mają 8P, więc może znajdzie się osoba, która ogarnie Twój Temat. Pozdrawiam/
http://www.a3-club.net/forum/showthr...397#post782397
-
-
Jak pompka długo pracuje , to nie zawsze znaczy że jest nieszczelność na przewodach lub w siłownikach. w 90 procentach za taki stan rzeczy odpowiada wypracowany element pompujący / wirnik i skrzydelka/ Daje za male ciśnienie lub całkiem się rozleciał. No cóż nic nie jest wieczne. Pompki mają po ok 10- - 15 lat.
-
W mojej 8l padła pompka a dokładnie wirnik w środku. Stało się to po 14 latach i mniej więcej po takim czasie one padają. Rozwiązaniem było kupić zestaw naprawczy na allegro za ok 120 zl, handlarze wiedzą że te pompki siadają i ofert na allegro nie brakuje :)
-
Cześć Panowie,
Potrzebuję pomocy odnośnie centralnego.
Sprawa wygląda tak, że nagle przestał działać centralny - zarówno z kluczyka jak i z przycisku na drzwiach. Jak próbuję otworzyć auto z pilota, na krótko zapala się podsufitka i od razu gaśnie przy czym auto nadal jest zamknięte.
Nie wiem czy to przypadek ale stało się to ostatnio jak mrozy puściły.
Pomyślałem że może styki przymarzły przy pompce i przy okazji odwilży coś zamokło ale nie mogę tego sprawdzić ponieważ nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka. Wygląda na to, że zamek był bardzo długo nie używany i pordzewiał (kluczyk wchodzi do połowy zamka).
Najgorsze jest to ze przez to nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa a tankowanie by się przydało:/
Pomóżcie, jak mogę pozbyć się problemu z centralnym?
Z góry wielkie dzięki.
-
Wpuść w zamek jak najgłebiej wd 40, trochę syfu wyleci, najlepiej kilka razy, u mnie podziałało, teraz kluczyk wchodzi jak powinien.
-
Dziś spróbuje wd-40 ale wątpię żeby podziałało bo już wpuściłem w zamek kilka razy odmrażacz do zamków (też podobno smaruje i konserwuje) i nie pomogło.
-
Spóbuj, tam głownie chodzi o wypłukanie piasku, przy wciskaniu kluczyka wydobyłem nim spore ilości piasku. Przy czym sprawność odzyskał dopiero po dwóch dniach ;)
-
jeśli chodzi o wlew paliwa to możesz go otworzyć awaryjnie czyli rozebrać tabicerkę boczka bagażnika i tam jest taka linka koloru czerwonego lub pomarańczowa i przez jej pociągnięcie owiera ci się wlew z tym że jak nie uruchomisz zamka klapy to od strony foteli będziesz się musiał dostać.
-
Odnośnie awaryjnego otwierania wlewu paliwa już wyczytałem wcześniej w instrukcji ale po otwarciu wolałbym nie zostawiać go nie zamkniętego...
Dziś spróbuje ogarnąć temat.
Wiecie czy pompka centralnego tez odpowiada za alarm? Mam alarm w aucie ale od początku nie działał (jest czujnik ruchu i dioda oryginalna przy ryglu drzwi), tzn. nie załączał się a powinien razem z centralnym.
Ewentualnie gdzie jest moduł alarmu schowany? Może w tedy udałoby się naprawić obie rzeczy przy jednym podejściu.