robinn i jak sytuacja ?
Printable View
robinn i jak sytuacja ?
Mechanik jednak dobrze założył zaworek, choć nie do końca, bo sam zrobił spinkę dociskającą zaworek, która nie zdaje egzaminu. Docisnąłem zaworek kombinerkami i odpala właściwie od razu. Wiem już gdzie ucieka powietrze, ale kombinuje teraz tą spinkę w oryginale zdobyć, komuś została po ostatnie wymianie oleju w AHF-ie ? :)
Czasami nie pali za pierwszym strzałem. Czasami za 2 a czasami za 5 Co to może być? Dodam ze w momencie kiedy ma załapać słyszę dziwny dźwięk jak by charchnięcie...
Witam mam problem z odpalaniem swojej Audi :(
Ostatnio bylem u mechanika wymieniłem świece żarowe oczywiscie komplet i tą listwe do podgrzewania swiec bo mialem połamana myslalem ze bedzie wszystko okej bo swiece zaczely sie podgrzewać ale dalej wystepuje problem z odpaleniem nawet przy dodatniej temperaturze tzn zawsze z rana jak startuje do roboty musze ją chwile pokrecic ;/ a jak juz odpali to moge ja zgasic nawet na zimnej i odpali od strzała
Drodzy koledzy prosiłbym Was o pomoc bo nie wiem co moze być zepsute a jechac do mechanika i wymieniac wszystko co popadnie to nie sztuka :)
Prosiłbym o szybką odpowiedz :)
Marcel
Prawdopodobnie coś z ciśnieniem paliwa lub cofanie się jego.
No to i ja zapytam, bo zrobiło się zimno i trochę gorzej teraz odpala.
Pacjent to AKL + LPG.
Odpala za pierwszym razem. Chwilę popracuje i gaśnie. Jak szybko ruszę, to zgaśnie też po jakichś 200-300 m (cały czas PB oczywiście).
Jeżeli chwilę po odpaleniu przytrzymam go na obrotach, to już nie gaśnie tak od razu. Jednak po przejechaniu 200-300 m potrafi nadal zgasnąć czasami.
Ponadto, pomiędzy 2-3 tobr auto lekko poszarpuje. Na PB mniej, na LPG bardziej.
Problem właściwie występuje od roku, jak go kupiłem, ale w końcu muszę zrobić z tym porządek.
Rok temu, po zakupie zrobione:
zregenerowane wtryskiwacze LPG, filterki, świece, gaz ustawiany wiele razy - cały czas to samo.
Cewka wymieniona na drugą. Bez zmian.
Wymienione uszczelnienia odmy + dolot plastikowy. Tutaj nastąpiła lekka poprawa w "falujących obrotach"
Wyczyszczona i zaadoptowana przepustnica. Falujących obrotów na ciepłym silniku brak.
Od czego zacząć?
Z góry przepraszam i proszę o pomoc.
Dane:
Auto z 2010 r. silnik 1.6 benzyna + LPG, obecnie 109 tyś, z czego na LPG 63 tyś.
Problem:
Auto ma problem z zapalaniem na ciepłym silniku. Zimny pali zawsze. Po przejechaniu jakiejś trasy i próbie odpalenia na ciepłym silniku auto nie chce odpalić (problem raz występuje raz nie, z czasem zaczął występować coraz częściej). Gdy nie chce odpalić: rozrusznik kręci, akumulator ok, robię przerwy pomiędzy próbami zapłonu auta ok 1-2 minuty, po którejś takiej przerwie auto zapala od strzała. Przy kolejnych próbach odpalenia jakby na kilka sekund zapala i silnik gaśnie. Instalacja gazowa sprawdzona. Jest ok. Liczyłem, że nowe strojenie lpg pomoże. Problem dalej występuje. Komputer nie pokazuje błędu, ale też nie był podpinany kiedy auto nie chce palić.
W czym może być problem?
Sprawdz czujnik Halla inaczej G40 ewentualnie czujnik temperatury .
witam :) moja a3 również dopadł problem z odpalaniem , ale ten problem występuje tylko w momencie gdy chce się odpalić na zimnym silniku bo trzeba trochę pokręcić nim odpali i moje pytanie w czym możne tkwić problem ?
na pewno można odrzucić akumulator i świece bo są nowe
kat wtrysku i poczatek wstrysku do ustawienia