Na włączonej klimie o ile dobrze pamietam powinny obydwa smigac.
Printable View
Na włączonej klimie o ile dobrze pamietam powinny obydwa smigac.
A czy ja napisałem, że nie mogę rozgrzać silnika? No chyba nie bardzo potrafisz czytać co napisałem. Zresztą nie będę zaśmiecał tematu na dochodzenie z Tobą. Chcesz popisać to priva zapraszam.
Z niedogrzaniem chodziło mi o czas w którym rozgrzewasz silnik do temp. roboczej silnika bo pisałeś, że Twoim zdaniem za długo to zajmuje (w porównaniu z tym samym silnikiem u kolegi). Oczywiście mogłeś to wywnioskować z mojej wypowiedzi (nie gadamy o piernikach tylko o sprawie którą opisujesz poniżej), jednak czytając inne Twoje posty odnoszę wrażenie, że tylko czekasz żeby złapać kogoś za słowo i rozpisywać się że nikt Cię nie rozumie. Forum ma służyć rozwiązywaniu problemów, ty jednak Tworzysz nowe. Tyle w temacie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.
Witam ja mam taki kłopot że auto nie pokazuje mi temp ciagle na 60stopniach jest.. a jak stoi to wzrośnie do 90stopni jak tylko autem rusze zacznie zaś spadać.. jest tez tak ze jade jest 60 stopni stane na chwile zgasze auto poczekam wlacze zaplon wskazowka jest na 90stopni. Wymienilem termostat nic to nie dalo ;p wymienilem czujnik hmm to bym 2 pinowy jak dobrze kojarze jest on u góry na wężu gdzies obok puchy filtra powietrza. Hmm to bedzie inny czujnik ? bo chce juz trafić co to może byc! ktoś moze doradzic ?
audi a3 8l przedlift silnik 1.6 benzynka
Najlepiej by było abyś podłaczył się pod vaga porównał wskazania z grupy 07 silnik i grupy 03 instrumenty zarówno na rozgrzanym silniku jak i na zimnym a także sprawdził ze wskazaniami na klimatroniku kanal 49 i wtedy można wywnioskować co jest walnięte,co do czujnika to napisz w dziale potrzebuję numer częśći i sprawdża ci w etce jaki powinieneś mieć czujnik temp.
nie mam waga mam w warsztacie bosh kts ;> porównam zobacze
odczyt na zegary z nie tego czujnika? Może ktoś coś grzebał i to poprzestawiał. Posprawdzaj u kogoś z Twoich okolic sobie na vagu. Napisz, na forum, w odpowiednim dziale, że potrzebujesz pomocy, na pewno ktoś Ci za piwko podepnie kompa z forumowiczów.
A jak się ma działanie małego wentylatora na chłodnicy do climatronica? U mnie w poliftowym wentylator kreci się zawsze gdy włączony jest climatronik czy to na klime czy na grzanie... Czy tak powinno być?
maly wentylator jest od klimatyzacji wiec musi dzialac gdy dziala klimatyzacja
Wiem, że mały jest od klimy i na jakiej zasadzie ona działa, ale dlaczego kręci się on jak jest włączone grzanie na climatronicu? Np temp zewnętrzna jest 0*C, temp płynu/silnika ~90*C, ustawiam temp na climatronicu na 26*C i maly wentylator chodzi... dlaczego? Tak samo jest na zimnym silniku co spowalnia jego nagrzewanie.