ja oolnie moge polecic Goodyear vector 4 season bardzo dobra trakcja na sniegu, prowadzenie i hamowanie na mokrym jak najbardziej ok jedynym minusem dluga droga hamowania na suchej drodze :)
Printable View
ja oolnie moge polecic Goodyear vector 4 season bardzo dobra trakcja na sniegu, prowadzenie i hamowanie na mokrym jak najbardziej ok jedynym minusem dluga droga hamowania na suchej drodze :)
a miał ktoś do czynienia z oponami bfgoodrich g-force winter ?? zastanawiam sie nad kupnem
Dzisiaj w końcu jest kasa i umówiłam się na montaż opon, zdecydowałam się na Dunlop Winter Sport 3d, dobra decyzja? wiecie, do 15:30 jeszcze mogę zmienić zdanie :-P
Najlepsza :thumbright::p
Oi to dobrze, bo już ostatni gwizdek na zmianę opon, zima idzie, a ja a to bez kasy, a to bez pomysłu :-P Zastanawiałam się długo nad oponami Continental, dużo osób z forum je poleca, cenowo podobnie jak te Dunlopy, na które się zdecydowałam... z tym, że jakbym chciała jednak Continentala to bym musiała znowu do środy czekać, a do środy to zaraz pieniądze się rozejdą i znowu nic nie kupię :-P Więc decyzja zapadła na Dunlop, aha i przy okazji pytanie 91T będą ok?
tak, 91T będą OK na zimę ;) chyba, że przewidujesz jeździć w zimę szybciej niż 190km/h.. chociaż, jeżeli masz seryjny silnik AGR, to i tak raczej więcej nie pojedziesz :-)
To dobrze, że dobre :D Tak się cieszę, że w końcu opony będę miała :D:P Przy okazji, dziękuję za pomoc w wyborze :)
a ja mam takie pytanie, mam 4 opony zimowe, przy czym dwie z nich to są opony kierunkowe, i teraz pytanie, gdzie jest lepiej założyć te opony kierunkowe ? przód czy tył ? słyszałem różne opinie. proszę doradźcie mi.
jeżeli te opony kierunkowe = lepsze od tych pozostałych, to ja usłyszałem teorię, że lepsze opony daje się na tył. Dlaczego? ponieważ, gdy tylnia oś straci przyczepność na łuku, to przeszkodę prawdopodobnie uderzymy bokiem, gdzie niewielka ilość blachy i materiału będzie nas chronić, natomiast gdy przednia oś straci przyczepność, to przeszkodę uderzymy przodem, gdzie mamy dość sporo blachy i innych materiałów które mogą zminimalizować skutki uderzenia.
Ale to tylko teoria - i nie wymyślona przeze mnie. Czy słuszna, niech każdy odpowie sobie sam :-)
witam a co sadzicie o GOODYEAR UltraGrip 7+ zimowkach