DOMINOS07 jak juz sie uporasz dostac do babaznika to sprawdz pompke czy nie jest mokra.
Printable View
DOMINOS07 jak juz sie uporasz dostac do babaznika to sprawdz pompke czy nie jest mokra.
Dobrałem się wczoraj do pompki od strony kabiny. Klapy nie mogę nadal otworzyć - mimo iż wpuściłem w zamek od cholery WD-40 to i tak w kluczyk wchodzi maksymalnie do połowy.
Gąbka otaczająca pompkę jest cała wilgotna i muszę to wszystko osuszyć. Kostka zasilająca była lekko osadzona i wypięła się podczas próby wyciągania pompki.
Teraz mam problem z wyjęciem pompki. Mozę wie ktoś czy da się zdemontować boczek bagażnika nie otwierając tylnej klapy?
Próbowałem wyciągnąć pompkę tylko po zdjęciu klapki ale miejsca mi brakuje....
Z góry dzięki za pomoc.
No i juz masz przyczyne twoich niedomagan. Nie probowalem nigdy scieac boczku przy zamknietym bagazniku wiec z tym ci juz nie pomoge.
to złóż sobie tylne siedzenia, wtedy przestrzeń bagażowa bardzo się powiększa, wejdź sobie tam i wypnij tą pompkę
Do bagażnika się dostałem, przecież jakbym siedzeń nie włożył to bym sie nie dostał tam. Nie mogę tylko pompki wyciągniąć z boczka ponieważ przez suba jest tam dość ciasno a pompka i tak nie mogę wyjąć przez górną część boczka. Jakby ktoś wiedział jak sobie z tym poradzić to będę wdzieczny.
Jutro będę dłubał w tym temacie....
Pompkę można wyciągnąć bez demontażu boczka nawet jak masz suba. Nie jest najłatwiej ale można , musisz się tylko bardziej postarać :)
Pewnie utrudnia ci to zamknięta klapa bagażnika i niewygodna pozycja w środku. Proponuje więc otworzyć najpierw klapę bagażnika - od środka odkręcasz 2 śrubki i mocno szarpiesz za plastik z klapy. Jak zejdzie to ciągniesz za dźwignie zamka i się ładnie klapa otwiera.
Dzięki, właśnie o to chodziło żeby jakoś uporać się z tą zamkniętą klapą. Jutro się za to zabiorę.
Jeszcze jedno pytanie - czy przewody są na tyle długie że mogę wyjąć pompkę na zewnątrz boczka i dopiero ją odpiąć? Nie chciałbym niczego urwać a trochę ciężko jst poodpinać przewody jak pompka siedzi w tej szczelinie.
Niestety, zarówno przewody jak i kable, są bardzo krótkie.
jak już otworzysz klapę to rozbierz boczek, i masz sprawę załatwioną.
Odkręcasz poklei, tył bagażnika, tam gdzie masz trójkąt, potem te uchwyty do mocowania bagażu 3 szt, boczek jest od środka przykręcony śrubka jak zajrzysz to powinieneś zauważyć, otwierasz tylne oparcie i "wyrywasz" boczek, on jest tez na takim zatrzasku jak ten plastik od bagażnika który musisz zdjąć by dostać się do zamka. Proponuje tez rozebrać sam zamek od bagażnika i wyczyścić bo zapewne masz tam od cholery syfu skoro nie możesz wsadzić kluczyka. Uważaj by ci się zapadki nie rozsypały. Jak coś to pytaj, ostatnio naprawiałem swoja pompkę więc jestem na świeżo. Zresztą czeka mnie to chyba znowu bo coraz dłużej trwa praca silniczka od pompki :(
Dzięki za pomoc. Mam nadzieję że jakoś to ogarnę a pompka nie będzie wymagała dużej naprawy....