witam nie wiem czy trafilem z dzialem i tematem jesli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie lub nakierowanie mnie w odpowiedni temat mianowicie chodzi mi o aktywacje kontrolki spalonej zarowki w zegarach bez fis audi 8p z 2007r 1.9tdi dzieki
witam nie wiem czy trafilem z dzialem i tematem jesli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie lub nakierowanie mnie w odpowiedni temat mianowicie chodzi mi o aktywacje kontrolki spalonej zarowki w zegarach bez fis audi 8p z 2007r 1.9tdi dzieki
tu masz opisane/kodowanie
http://www.a3-club.net/forum/showthr...oc%B1-VAG-VCDS
Problemik rozwiązany
Nie koniecznie trzeba masować kabel, ja u siebie dziś aktywowałem C/L Home bez jakiejkolwiek ingerencji w kable.
Aktywowałem zaawansowane menu na FIS, mogę teraz zmieniać czas działania CH i aktywować/deaktywować Leaving Home.
Aktywowałem sobie jeszcze włączanie/wyłączanie DRL w menu na FIS ale w sumie niepotrzebnie bo mam przełącznik na włączniku od świateł
Mam borda z końcówką "K"
Czy bord z koncowka H obsluzy doswietlanie zakretow ? Jest to wersja Highend 24bajtowy, wiec ostatnim bajtem bedzie 23bajt czyli doswietlanie, mam racje ?
Juz wiem, nie obsluguje.
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk
Czy po numerze VIN można sprawdzić jaki mam Bordnetz, interesuje mnie czy mogę sobie dołożyć i zakodować tempomat, a także uruchomić C/L Home oraz doświetlanie zakrętów.
Czy tutaj może mi ktoś to sprawdzić, wówczas podałbym vin?
A nie mozesz podac numeru po diagnozie VCDS ? Po vin dowiesz sie jedynie jakie byly wkladane w twoim roczniku. Jak nie masz kabla to sciagnij oslone nad nogami kierowcy 3srubki i sprawdz numer, jest bardzo widoczny jak sie schylisz.
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk
po vin to znajdziesz numer ostatniego nastepcy w produkcji (czesto nie ten co masz fizycznie w aucie). pozostale sposoby sa najlepsze.
Sprawdziłem i mam 8P0 907 279 K. Jest szansa na zakodowanie tempomatu,uruchomienie C/L Home bez włącznika z AUTO i czujnika zmierzchu oraz doświetlenie zakrętów z przeciwmgielnych?