-
Witam.
Od trochę ponad miesiąca posiadam Audi A3 8l z 1999roku z silnikiem 1.8T o oznaczeniu AJQ i seryjnej mocy 180hp. Zacznę od tego, że autko prawdopodobnie przeszło jakiś chiptuning w Niemczech, ponieważ na odczytach podczas jazd próbnych przed zamontowaniem instalacji LPG specjalista powiedział mi, że autko daje wyższe ciśnienie doładowania niż seryjnie (0.85bara, a przed odcięciem 0.65). Nie znam sie na tym za bardzo dlatego chciałbym, żebyście mi doradzili jako bardziej doświadczeni użytkownicy. Aktualnie instalacja LPG zamontowana jest na podzespołach; Reduktor STAG AC R01 250, Układ sterujący STAG Qbox-BASIC, Listwa wtryskowa AC W02 BFC. Co sądzicie o takim układzie jezeli w przyszłości planuje jakieś nie duże mody silnika? Instalacje LPG zakładałem w autoryzowanym punkcie Stag'a w Niwiskach/k.Rzeszowa.
Z góry dziękuję i pozdrawiam! :D
-
Na dwukrotną prośbę moderatora (którego serdecznie pozdrawiam) przenoszę pytanie do odpowiedniego miejsca :).
Dawno się nie interesowałem tematyką Lpg, więc trochę wypadłem z "obiegu".
Dlatego mam pytanie do was o jakieś ciekawe nowe Instalacje Lpg do mojej A3,.
-
-
ja zaglądam, gdzie byś planował instalować LPG? (miejscowość)
-
o a już myślałem że to jest martwe forum :),
Jestem z Warszawy.
-
No to jak nie chce ci się gdzieś daleko jeździć, to masz na miejscu np. EGP.
-
Ja posiadam stag 300-4 isa2,
wtryski: Barracuda 130
Reduktor: AC r01 czerwony
Faro 8mm
I śmiga jak ta lala. Wtryski obsłużą bez problemu moce po programie.
-
Do 200km te wtryski pociągną z tego co kojarzę. I o ile się nie mylę mam prawie ten dam zestaw :)
-
To są te wersje mocniejsze 130nl i one obrabiają coś ponad 50km na cylinder, aczkolwiek jeszcze auta nie chipowałem więc nie potwierdzę własnymi doświadczeniami.
-
Co sądzicie koledzy o instalacji Kme nevo?