No so chodnawe ręką nie zamarza ale czuje się ze coś chłodzi szału nie ma jako tak
Printable View
No so chodnawe ręką nie zamarza ale czuje się ze coś chłodzi szału nie ma jako tak
juz wszystko prawdopodobnie jasne stoi sprzegielko na kompresorze od klimy wszystko zalancza sie spadek napiecia zero bledow ale wlasnie po wlaczeniu stoi sprzegielko dzis albo utro wymiana oby pomoglo
Czy jest jakiś okres po którym wymienia się osuszacz klimy?
Planuję na dniach odgrzybić i uzupełnić czynnik, i zastanawia, się czy warto wymienić przy okazji osuszacz. Niestety nie mam pojęcia czy i kiedy był wymieniany, jeżeli był
Co dwa lata powinno się wymieniać, ponadto przy każdym dłuższym otwarciu układu też trzeba wymienić.
Chłopcy mam małe pytanko, czy z panelu klimy wychodzi na jakimś pinie sygnał z informacja o temp zewnętrznej?
Wymiana sprzegielka pomogła chłodzi pięknie wymiana i uzupełnienie płynu i oleju dziękuję panowie
witam kolegow
dzis niestesty kolejny objaw cos mechanik zle zlozyl chyba
na wlaczonek klimie cisza jak wylacze slychac dosc glosny metaliczny dzwiek z kola pasowego na ktorym chodzi klima dokladnie z tego dekielka wymienil mi to sprzegielke i po tyg w sumie niecalym zaczyna sie halas z tamtej strony na wylaczonym silniku reka jak obracam tym dekielkiem sluchac szuranie wlasnie
- - - Aktualizacja postu - - -
albo za mocno dokrecil cos albo jakies podkladki nie odlozyl
juz sam nie wiem caly czas na wlaczonej klimie nie bede jezdzil jal wylacze to szoruje niesamowicie metal o metal male opilki leca
- - - Aktualizacja postu - - -
Szczelina zwiększona i juz cisza
A ja mam taki problem, gdy dmuchawy chodza na 1 kresce wiadomo wtedy jest mniej wiecej cisza ale cos tam wieje, to slysze jak by taki dzwiek od klap jak by caly czas sie ruszaly takie yyy uuu iii uu po prostu jak by sie klikało i zmieniało np pozycje nawiewu to taki dźwiek tylko taki cichy, nie jezdze na Auto tylko na zwykly nawiew nawet bez klimy.
Tak samo jak sie kliknie off, slychac ze klapy tym takim dzwiekiem sie zamykaja i jak sie zamkna to jest takie cykanie co raz takie cyk cyk cyk i przestaje i za pare sek znowu cyk cyk cyk, nie jest to ten zbiorniczek co zbiera gazy z wydechu i tam cos tam z nimi robi ze on tak cyka, jest to od nawiewu strony na pewno.
WTF? o co chodzi?
Witam, na klimtroniku pokazuje mi błąd 22.1 związany jest z czujnikiem ciśnienia. Tak jak pisalem jakiś czas temu w ubiegłym roku klimatyzacja działała bez zarzutów, dopiero teraz po zimie przestała działać. Wlaczam klime obroty na chwile ida w gore ale po chwili spadają a sprezarka ani wentylatory nie włączają się. Od czego zacząć szukać?
Witam wszystkich.
Mam oto taki problem... temp na zewnątrza około 15 st. w aucie jak w piekle przy zamkniętych szybach i myślałem, że brakło czynnika (nabijanie 2 lata temu). Podjechałem, napełnili, sprawdzili szczelność, wymienili filt pyłkowy i dalej nie działa, znaczy powietrze leci ale ciepławe.. Macie jakieś pomysły co to może być albo ewentualnie jak sprawdzić?