Przytrzymaj dluzej przycisk AUTO.
Printable View
Przytrzymaj dluzej przycisk AUTO.
Witam,
Piszę ponieważ chciałbym poznać zasadę działania wentylatora klimatyzacji.
Czy jest prawdą to, że podczas włączonej klimy wentylator załącza się i chodzi non stop (z wyjątkiem trybu econ)?
Pytam ponieważ dziś doświadczyłem nieco innej sytuacji.
Odpaliłem auto klima ustawiona na 20 C tryb automatyczny, podnoszę maskę - wentylator obraca się.
Przejechałem kilka km, zaparkowałem, podnoszę maskę - wentylator wyłączony (nic w klimie nie przestawiałem).
Włączyłem na postoju tryb econ - wentylator wyłączony, wtedy ponownie tryb auto - wentylator załącza się, chwilę pracuje, po czym się wyłącza.
Dodam, że na dworzu podczas tych manewrów było ok 12 C.
Czy takie działanie jest poprawne - wentylator wyłącza się gdy dostaje informacje, że nie ma potrzeby załączania ze względu na temp. otoczenia?
Pozdrawiam,
as!
witam mam problem z klimatyzacją gdy mam włączony eco albo klime to z nawiewów na HI leci gorące powietrze ale jak zjedziemy na 28 to leci letnie bardzo a jeszcze niżej to już zimne i co mogę z tym zrobić ? żeby było dobrze ?
Panowie, odświeżam temat. pomóżcie, mam problem z nawiewem w 8P. Mianowicie, wziąłem się za wymianę dmuchawy bo stara świerczała na niskim nadmuchu co mnie wqr***** niemiłosiernie. Wymieniłem na identyczną która chodzi cicho jak należy, natomiast nie wiem czy w trakcie wymiany coś porobiłem w co wątpie czy poprostu zbieg okoliczności że przestało lecieć powietrze z nawiewów, tzn leci ale minimalnie na najmocniejszym nadmuchu. Dmuchawa chodzi sprawnie tak jak powinna, szybciej lub wolniej w zależności od siły nadmuchu. Przy obiegu wewnętrznym klapka nad dmuchawą otwiera się i jak wsadzę tam dłoń to mocno wieje w środku, pytanie gdzie to powietrze znika? Przy zmianie nawiewu na nogi lub szybę widzę jak takie plastikowe kółko kręci się, słyszę jak wcześniej ciche stuki jakby klapek i nic. Zmiana temperatury działa prawidłowo. Dziś podpiąłem VCDS'a zrobiłem test klimatronika i ..... zero błędów :( Co to może być?
Jeśli wymieniałeś dmuchawę to proponowałbym zrobić adaptację klimatronika ,czyli przywrócenie do ustawień fabrycznych wszystkich parametrów .U mnie pomogło jak miałem problem z obiegiem zamkniętym .
Witam
Po prześledzeniu całego wątku chciałbym powtórzyć pytanie. Czy znalazł ktoś miejsce ujścia skroplin? Ponieważ wyczyściłem nadkola faktycznie nazbierało się tam dosyć dużo syfu ale wydaje mi się ze nadal odpływ nie jest drożny.
Pozdrawiam
robiłem adaptacje i nie pomogło :(
- - - Aktualizacja postu - - -
nikt nie miał podobnego problemu? albo jakiś pomysł w czym może leżeć problem?
a może ktoś wie jak dostać się w 8P do klapy sterującej nawiewem? czy trzeba zdejmować deskę całą czy wystarczy schowek, panel klimy i tunel srodkowy?
a dmuchawa dobrze Ci weszła? Kiedyś też wymieniałem dmuchawę w VW Caddy i miałem podobny problem, niby wszystko siadło jak należy jednak nawiew był słabszy a po jakimś czasie dmuchawa wypadła na podłogę, po dokładniejszym montażu problem zniknął :)
Witam, ktoś wie co może oznaczać mignięcie całego panelu klimy podczas zamykania drzwi? (naciśnięcie w kluczyku zamknie, po czym gaśnie światło)? Zauważyłem, że dzisiaj dwa razy coś takiego miało miejsce.
Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka