w koncu powinien zlapac 90C ( no chyba ze stoisz i masz ogrzewanie wlaczone )
Printable View
w koncu powinien zlapac 90C ( no chyba ze stoisz i masz ogrzewanie wlaczone )
u mnie normalne , jak był walnięty termostat to nawet w upał nie było 90st , jeżeli nawet na chwile łapie Ci skazówka na 90 - wiadomo przy dłuższej jeździe to jest okej.
Wiadomo jak wrzucisz na jałowy to temp spadnie dość szybko z racji włączonego ogrzewania.
Chcesz szybciej mieć nagrzany silnik to nie włączaj ogrzewania ( uwaga może grozić przeziębieniem )
Ogrzewanie to mam teraz odkrecona na maxa, zarowna sile nawiewu jak i temperature.
To widze ze przy takich mrozach tak ma byc, dzieki. :)
dziękuję koledzy:) a dam rade sam go wymienić przed blokiem czy muszę dać go do mechanika? A i jeszcze jedno czym to grozi jak tego nie wymienię?
Sama wymiana termostatu jest prosta, odkręcasz dwie śruby mocujące i właściwie tyle (nie mam pewności jak jest w twoim silniku) pozostaje kwestia spuszczenia płynu z obiegu, aczkolwiek ja poradziłem sobie właśnie pod blokiem :) Konsekwencje takie że auto więcej pali i silnik nie pracuje w przyjaznych mu temperaturach więc na dłuższą metę nie zalecane, tym bardziej zimą.
Dziamoll u ciebie w AGN-e jest podobnie jak w AHF co pisze krisexe,dasz radę to zrobić pod blokiem, odkręcasz dwie śrubki przy krućcu płynu chłodzącego znajduje się on na wysokości pompy wodnej tylko z boku silnika. Jak odkręcisz ten kruciec to będziesz miał termostat osadzony w bloku może też wyjść ci razem z krućcem ,co do płynu to najlepiej podłożyć jakieś naczynię pod auto aby zlać płyn chyba żę zalejesz nowym. Ori ermostat ma numer 050 121 113C możesz też założyć zamiennik co ja osobiście nie polecam, przy wymianie pamiętaj o nowym oringu do termostatu.
Pisałem już to na tym forum gdzieś.
Termostaty firmy BEHR idą na pierwszy montaż do naszych maszyn i te właśnie są orginalne, można je kupić taniej poza ASO różnią się tylko tym ze są bez wytłoczonego znaczka audi. Tak czy inaczej jest to ten sam termostat z tej samej linii produkcyjnej , różnica jest tylko w cenie i to spora pomiędzy tymi z wytłoczonym znaczkiem a bez. A po to są bez wytłoczonego loga, żeby właśnie można je było sprzedawać poza ASO. Wahlery przez rok wymieniłem dwa i osobiście nie polecam, teraz mam BEHR za 60 zł i jak na razie śmiga elegancko, ponoć ma też lepsze parametry pracy co odczułem po zamontowaniu, wiadomo ori to ori.
a ja polece wahlera
kosztowal 23zl i smiga juz 3 lata
Witam,
Może temat był już poruszany, za co z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość.
Przejrzałam kilkanaście stron i najczęściej pojawiają się problemy z niedogrzanym silnikiem. U mnie jest odwrotnie.
Podczas spokojnej jazdy auto dość szybko nagrzewa się do 90 st i ta temp. stoi do momentu, gdy nie wejdzie się na większe obroty i nie zwiększy się prędkości (wystarczy przez jakiś czas jechać 90 km/h). Wówczas temp. rośnie do 105-110 stopni, włącza się wentylator i tak się utrzymuje, aż nie zwolnię znowu do prędkości 60 km/h.
2 tyg. temu wymieniona była pompa wody i termostat (poprzedni termostat miał "dziurkę", wtedy auto słabiej dochodziło do 90 st. ale nie miało takich skoków temperatury, o takim rozwiązaniu ktoś wspominał w tym temacie na początku). Dziś odebrałam auto od mechanika, który stwierdził, że auto się nie przegrzewa (podpiął pod komputer), a w czasie powrotu do domu znowu było tak, jak w opisanym wyżej schemacie => jadąc wolno 90 st, po przyspieszeniu 105-110+włączony wentylator.
Czy to wina czujnika temperatury? Czy uszczelka pod głowicą "puściła"?(o tym też ktoś wcześniej wspominał).
Dzięki za pomysły, bo w ostateczności jestem gotowa znowu wywiercić dziurkę w termostacie.
poczekaj,sprawdź czy przy tej temp.woda ci się gotuje w zbiorniczku(uważaj aby się nie poparzyć) a najlepiej by było sprawdzić vagiem wskazania czujnika sprawdz też na klimatroniku kanał 49 jaką temp.pokazuje ci czujnik-ale po tym co piszesz to chyba czujnik temp.