mialem dokladnie cos takiego jak kolega,wymiana termostatu niepotrzebna a kosztowala 200zł, a pół-fis klęka często
Printable View
Witam! Zamieszczam moje pytanie w tym temacie gdyz jest to zapewne zwiazane z termostatem. Czy waz ktory jest wpiety w gorna czesc chlodnicy powinien nagrzewac sie na malym obiegu.? Waz ktory idzie z termostatu na dół chlodnicy jest zimny do momentu jego otwarcia.
Witam. Mam problem po wymianie termostatu ktora przebiegala troche nie po mojej mysli bo zdolalem spuscic z korka na dole chlodnicy okolo 2 litry a reszta plynu wyciekla po odkreceniu krocca z termostatem. Po calej operacji zalalem do zbiorniczka do pelna poczekalem az zleci i tak weszlo mi okolo 3-4 litry pozniej przejechalem sie zaswiecila sie kontrolka dodalem znowu i co zostawie auto na noc to rano mi sie zaswieca i musze dolewac plynu. Czy to normlane uklad sie sam odpowietrza ? Juz ogolem wlalem z 8 litrow plynu..
Do TDI wchodzi ok 5 litrów. Jeżeli wlałeś 8l to musisz mieć wyciek.
Układ sam się odpowietrza.
wlasnie oto chodzi ze nie ma wycieku. Kolo zaworka sucho kolo krocca tez sucho, jak demontowalem to odkrecilem krociec wraz z rura i termostat ostal w silniku , nastepnie go wyjalem wlozylem nowy zlozylem usczelke( zapomnialem posmarowac ja lekko plynem i nalozylem krociec - skrecilem wszystko i na zewnatrz nie ma zadnych wycieckow. Juz glupieje bo nie wiem co to moze byc za przyczyna. przed zmiana termostatu tak nie bylo.
no to gdzies wycieka, nie ma innej opcji. Jednak plyn dobrze paruje , tzn. nie widac po nim sladow np po kapaniu na kolektor wydechowy czy dalej "wydech".
Moze byc tez peknieta chlodnica i podczas jazdy sie to ujawniac.
http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl...hlodzenia.html
A czy wadą mogą byc popekane wąsiki w srodku krućca ktory przykreca sie po założeniu terostatu ??