kolega nizej dal testy ja wzielem googyear ultra.....7+ czekam teraz jak dojada domnie :P a sniegu po pachyyy :(
http://www.auto-swiat.pl/sites/www.a...20zimowych.jpg
Printable View
kolega nizej dal testy ja wzielem googyear ultra.....7+ czekam teraz jak dojada domnie :P a sniegu po pachyyy :(
http://www.auto-swiat.pl/sites/www.a...20zimowych.jpg
Ostatecznie już zamówiłem Fulda KRISTALL MONTERO 3, za całość wraz z transportem płątność przy odbiorze zapłaciłem 756 zł
Podzwoniłem trochę po sklepach itp i z opon KRISTALL MONTERO 3, Uniroyal i Sava najbardziej polecają KRISTALL MONTERO 3, która wygrywa zdecydowanie na śniegu z Uniroyalem na adac.de jest test KRISTALL MONTERO 3 tylko w rozmiarze 185/65 i wypadła bardzo dobrze nota 2.5 ( czym mnie jtym lepiej ) a uniroyal osiągnął 3.0
Ja dzisiaj testowałem te Uniroyalki po 15 cm śniegu i leciałem na nich 110 od Konstancina do Warszawy. Zero dziwnych zachowań, zero dziwnych zerwań przyczepności, wszystko pod kontrolą. Przy startach na śniegu też się ładnie wgryzają i wyjechałem i wjechałem na parking, bez najmniejszego problemu. Mogę polecić z całym przekonaniem.
@cieszy77
Z tego co przeglądałem te testy, to Opony bardzo porównywalne. Z tym, że różnica jest spora tylko na lodzie(!?) i gdyby nie to byłyby w pobliżu Fuldy. Na lodzie to nic nie pomaga niestety.
Tak są to opony na tym samym poziomie, cena podobna różnica 2-3 zł, ja kupiłem fuldę bo mi w sklepie polecono ją bardziej niż uniroyala, osobiście mam opony letnie uniroyala i jestem bardzo z nich zadowolony a więc zimówki pewnie tez niczego sobie. Ci co nie kupili do wczoraj opon zapłacą już wieksze ceny. Od dzisiaj wszyscy podnieśli się z cenami ja wczoraj zapłaciłem 189 zł za sztukę dzisiaj w tym samym sklepie kosztuje 199 zł a najtaniej na necie ok 194 zł
No nic dziwnego, tak to zazwyczaj działa ;) Ciekawe jak jest w przypadku letnich..
Moje Uni kosztowały jeszcze po 168PLN/szt. Tydzień później już 177PLN/szt teraz już 205PLN/szt. Wniosek widzę mamy podobny, lepiej kupić zimówki odrobinę wcześniej nawet i ewentualnie poczekać ze zmianą. Ja dzięki temu jestem prawie 150 do przodu.
Pozdrawiam i życzę udanego użytkowania Fuldy.
Kumho KW17 I'ZEN XW 91T
Osobiście bardzo polecam!
Świetnie sprawdzają się na lodzie ;D
Witam jakie opony kupić na felgi 18' ? bo sa nieźle rozjechane. Kupiłem już auto na zimówkach i na wiosnę chce kupic letnie opony tylko jakie ?
zly dzial kolego ,jest temat typowo do letnich opon :P jezeli wracajac do twojego pytania to polecam GY eagle F1 lub conti ale to zalezy od twojej kieszeni ... pzd
Czy 195/50 (Barum) to dobry wybór? Zamówiłem takie ponieważ niestety na dziurze poszła mi jedna opona, wszystkie 4 mam o takim profilu, więc chyba nie powinno być tak, by mieć 195/65 np. przód a tył 195/65. Felgi mam oryginalne 15".
Mariusz.