-
Witam,
Mam problem prawdopodobnie pompki lub całego modułu komfortu w mojej A3.
Mianowicie nie chodzi mi centralny z pilota i nawet jak zamykam drzwi z kluczyka. Podnoszenie szyb też mi nie działało, ale teraz działa (po wymianie bezpiecznika w 5 czy 6.)
Po przepatrzeniu bezpieczników w 5,6 i 38 gnieździe. Zaczęło się coś dziać (światła kierunków mrugały po naciśnięciu przycisków na pilocie). I było słychać działanie pompki (pukanie)
Nie było też oświetlenia w bagażniku.
Pompka wymieniana 1,5 roku temu.
Poradzicie coś?
-
Nic nie rozumiem z twojej wypowiedzi
-
Faktycznie chaotycznie opisane.
Przestał mi chodzić zamek centralny i elektryczne szyby ➕ oświetlenie w bagażniku. Przepatrzyłem bezpieczniki i po wymianie kilku w (5, 6 i 38). Oświetlenie w bagażniku i elektryczne szyby zaczęły działać i na jakąś chwilę centralny zamek (bo świata kierunków mrugały przy zamykaniu i otwieraniu) lecz zamki w drzwiach się nie zamykały :/
Centralny nie chodzi ani z kluczyka ani z pilota.
Poradzisz coś teraz :)
-
Wychodzi na to ze straciles kodowanie kluczyka.
Zakoduj go jeszcze raz przy pomocy dwoch kluczy i powinno byc ok
-
Kluczyk jest zakodowany. Pompka wydaje z siebie dźwięki (pukania), ale nie otwiera i zamyka drzwi :/ brak też mrugania świateł kierunkowskazów. Zamki nie zamykają się nawet z kluczyków w zamkach w drzwiach.
Napisz mi jak się koduje kluczyki, bo może coś źle zrobiłem.
-
wirnik w pompce sie rozleciał w takim razie.
-
Bardzo możliwe że wirnik, ale dlaczego palą się bezpieczniki od modułu komfortu, że jednocześnie brak oświetlenia i elektrycznych szyb oraz tym samym od centralnego.
chyba nic nie zdziałam, więc muszę odwiedzić znajomego mechanika :/
-
Bo pompka centralnego zamka jest odpowiedzialna za elektryczne szyby, oświetlenie wnętrza, alarm i centralny zamek. WYmień wirnik.
-
ponbawiam pytanie jak zrobic antente do pompki centralnego zmaka???
-
Ponowie odpowiedz przeczytaj temat bo pisze z drutu miedzianego