Dokladnie.
Wirnik byl twoim drugim problemem a nieszczelnosc kabli na pompce pierwszym.
Printable View
jeśli pompka długo "buczy" i nie zamyka ani nie otwiera to znaczy ze po wirniku. a jeśli zamyka a nie otwiera to pewnie będzie to nieszczelność pompki albo przewodów wtedy pompka pracuje dłużej żeby stworzyło się ciśnienie które zamknie drzwi badź je otworzy
po wirniku jest wtedy jak nie słychać ze pompka chodzi, a jak pompka buczy to jest szansa ze jeszcze się rozpier..... ale to kwestia czasu jak wirnik popęka. bo normalnie pracuje krótko, a jak jest nieszczelność to wyłącznik przeciążeniowy ja odłącza gdy jest nieszczelność w układzie po dłuższej niż normalnie pracy.
Witam opisze moj problem z pompka centralnego zamka
pewnego razu probojac otworzyc auto (kluczykiem przez klape bagaznika) uslyszalem pompke i chodzila ona sobie dluzsza chwile jakas minute - poltorej po czym zamilkla no i central padł...
teraz pytanie
dziala mi oswietlenie wewnatrz, dzialaja elektryczne szyby, nie dziala central nigdzie...
padla pompka czy moze nieszczelnosc jest gdzies? przy kreceniu kluczykiem pompki nie slychac zeby chodzila
????
Padl ci grafit w pompce-rozsypal sie poprostu. Wymien i po sprawie.
http://allegro.pl/kompresorek-do-aud...197386563.html czyli to pomoze tak?
Dokladnie tak o to chodzi. Niech gosc da ci gwarancje.
Dzieki bardzo. Obawiałem się, ze moze jest gdzies nieszczelnosc i stad central nie dziala - skoro szyby i oswietlenie dzialaja ( a ponoc to wszystko jest obslugiwane ta pompka - tak slyszalem)
dobrze słyszałeś, wymiana tego silniczka to łatwizna, jak niewiesz jak napiz do mnie na PW podam ci numer tel i wszystko wytłumaczę jak to zrobić.
za oświetlenie wewnątrz i elektryczne szyby odpowiada moduł komfortu