podsunąłem ci odp w poprzednim temacie
miałem ASV
czujnik temp przy temp zero st zbytnio nie wplywa na dlugosc grzania swiec
Printable View
podsunąłem ci odp w poprzednim temacie
miałem ASV
czujnik temp przy temp zero st zbytnio nie wplywa na dlugosc grzania swiec
Spróbuj na początek tego http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270253. Możesz też odłączyć czujnik temp. płynu i zobaczyć czy wtedy na zimnym lepiej odpala.
Czy na podstawie długiego kręcenia jak tutaj http://videobam.com/dhnwQ można winić po części akumulator? Obecny to.. 44Ah więc za słaby do tego auta (climatronik, podgrzewane siedzenia itp), świece nie wiem w jakiej są kondycji, filtr paliwa nowy (i inne filtry także)
Witam. Autko nie odpala po nocy za pierwszym razem (zakręci pół obrotu i na tym się skończy) a po chwili za drugim kręceniem odpali już normalnie co to może być. W ciągu dnia odpala normalnie silnik chodzi równo. Z góry dzięki za pomoc
Witam...
Pisałem o problemie 2strony wcześniej.Elektryk sprawdził układ i wszystko jest ok.Zaproponował wymianę sterownika,ale nie wiem czy to to będzie?
Nie chce się znów na koszty ładować.
Auto ma jakieś przebłyski...wczoraj przy -6 stopni wieczorem ładnie odpaliło,przejechałem się żeby się rozgrzał i dziś na południe przy -3stopniach kręci ale nie odpala.Kręci,kręci,blokuje się i gaśnie wszystko.Mechanik ostatnio zobaczył,że olej dostaje się do kolektora.i teraz nie wiem za co się zabrać.Już 2 razy akumulator musiałem ładować.
Dodam jeszcze,że przy ostatnich dużych mrozach ( było -14) nie mógł nawet zakręcić.Dopiero po 5 dniach i naładowanym akumulatorze odpalił.
Może ktoś miał podobny problem?
pozdrawiam
Witam,
mam problem ze swoim a3 1.8t ARZ mianowicie z zimnego silnika auto czasem odpala normalnie ( obroty koło 1200 ) a coraz czesciej ma problem z odpalaniem, czyli odpali kulawo cos tam prychnie strzeli i jak juz odpali to obroty raz 800 raz 900 na zimnym silniku( jakby bez ssania) Podejrzewałem czujnik temperatury czynnika chłodzącego i zmiany on nie wniósł (czujnik FEBI) VAG nie pokazuje żadnych błędów. Jak tak odpali i chodzi na 800 obr to jak dodam gazu to go dławi. Jakby zły skład mieszanki - za mało paliwa dostawał. Czy można jakoś wyregulować dawkę startową paliwa? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Dodam jeszcze że jak tak zgasnie kilka razy to czasami się zdarza że za 4-5-7 razem odpala normalnie i obroty stają normalnie jak na ssanie
Witam mam problem(brat posiada golfa 1.8 125km)po jeździe po kałużach auto nie kręci wogóle przekręcam kluczyk i nic cisza.. na zapych odpala normalnie.. Co to może być? Popsikałem Wd-40 koło rozrusznika i były iskry. Nie wiem czy tak miał być czy nie? Co może być przyczyna ze auto po "mokrej jeździe" nie odpala? Masa?
Witam. Na zimnym silniku ciężko odpala i po 3-6 sekundach gaśnie. Jak już zmniejszy obroty to chodzi równo i nie gaśnie. Dusi się jak nacisnę na pedał gazu. Silnik 1.8 benzyna bez gazu (97r)
VAG nie pokazuje żadnych błędów. Przepływomierz i przepustnica sprawdzona
https://youtu.be/i0tuBUTRerI