Nie wiem co siedzi w twoim Alpine bo nigdy go nie rozkręcałem. Natomiast końcówki AN7164 można było swego czasu znaleźć w niektórych radiach samochodowych i wiem że ten scalak z mocą ma niewiele wspólnego.
Printable View
Nie wiem co siedzi w twoim Alpine bo nigdy go nie rozkręcałem. Natomiast końcówki AN7164 można było swego czasu znaleźć w niektórych radiach samochodowych i wiem że ten scalak z mocą ma niewiele wspólnego.
Mój post był bardziej do tych co patrzą tylko na cyferki...
Panowie ;p Zamontowałem sobie jednak skrzynie payinga 200w rms. Jak dla mnie starcza w zupelnosci,jutro montaz glosnikow przod HERTZ . Ale mam problem zinnej bajki : Otóż, podczas montazu skrzyni, zamontowalismy kondensator , i podczas wylaczonego auta bylo ok. trzymalo parametry. ale wlaczylismy auto ii przeszlismy na przod samochodu ,wylaczylismy go i podeszlismy do bagaznika ,kondensator....a dokladniej ta górna część byla jakby zaparowana/skroplona i wydobywal sie z niego dziwny smrod;/ Wszystko zamontowalismy zgodnie z instrukcja......no i pozostalo mi go wymontowac. Czym to moglo byc spowodowane?? Mial ktos juz takie cos?
Po pierwsze to po co do skrzyni peyinga 200 rms jakis kondensator ? bo wydaje mi się że na tą moc co tam drzemie obyłoby się bez niego, a po drugie co to jest za kondzior i jak go podłączyłeś ?
prawdopodobnie uszkodzony został moduł woltomierza, można go zdemontować, nie jest on potrzebny do poprawnej pracy kondensatora.
choć wydaje się że w tym przypadku najważniejsza rolę spełniała właśnie mrugająca woltmiarka
Po prostu chcia?em mie? taki kondensator,wiem ?e oby?oby si? bez niego ;p
A by? to taki kondensator : http://allegro.pl/kondensator-sonda-...325435633.html
Jak? Wiec...akumlator,bezpiecznik,kondensator i skrzynia aktywna . Dok?adnie to znajomy pod??cza?
---------- Post dodany 11-05-12 o 09:09 ----------
Na wy?wietlaczu by?o 12.3 a po odpaleniu auta 13.7 jak sie nie myle
Mogło się stać tak jak napisał hehepack. Coś tam zapewne nie wytrzymało, a że jest tam prosta elektronika to ktoś kto ma jakieś pojęcie o półprzewodnikach na pewno da radę to ożywić. Druga sprawa, mógł to być gotujący się elektrolit.
Jeśli masz kondensator na gwarancji to się nawet nie zastanawiaj i go zwracaj.
Lepiej kup ładny woltomierz a najlepiej z zabezpieczeniem zeby rozłaczał wzmacniacze jak prad spadnie ponizej poziomu przy którym autko zapala , fajna rzecz , gdzies to widziałem nie wiem czy maja na allegro .
Znaczy sie my to założyliśmy ale że nie działało to wiadomo że nie zapłaciłem ;) On ma sklep z różnymi takimi rzeczami ;p