Jeździłem na futurze w trzech autach i nigdy nie narzekalem. Ale varte tez duzo osob poleca i kazdy chwali.
Ok. To rozejrze sie za sreberkiem :) zawsze polowe tańsza od S6. Zostanie wiecej na pierdoły z ASO :)
Printable View
Jeździłem na futurze w trzech autach i nigdy nie narzekalem. Ale varte tez duzo osob poleca i kazdy chwali.
Ok. To rozejrze sie za sreberkiem :) zawsze polowe tańsza od S6. Zostanie wiecej na pierdoły z ASO :)
Jak rozważacie kupno nowego aku to pomyślcie też o Sznajderze obecnie jeden z najlepszych aku na rynku. Cenowo wychodzi trochę drożej ale warto.
Pany.
Przecież Bosch i Varta to ta sama fabryka. Ja w dieslu kupiłe Bosch S5 74AH - 750A - powiem tyle, -20'C i kręci bez zająknięcia. W poprzednim OPLU też Bosch S5 i dawał rade, W MB też Bosch S5 ...
Promocje są na necie 270zł można kupić.
Witam po przeczytaniu 54 stron tematu mam pytanie jaki akumulator polecacie audi a3 8l 5d 1,9 tdi(silnik AGR/ALH nie wiem który).
Trasy krótkie 5 -10 km do pracy codziennie w korkach, raz na tydzień trochę większa trasa 50 km zastanawiam się nad VARTA 74Ah 750A Silver cena 340 zł czy FIAMM TITANIUM PLUS 75Ah 730A cena 333zł czy BOSCH SILVER S5 12V 74 AH 750 A 350 zł . Różnica w cenie praktycznie żadna tylko dylemat czy to nie za duże akumulatory i który z nich najlepiej się sprawdzi. Dodam jeszcze, że autko stoi cały rok na dworze.
Do diesla w sam raz:)
Ja wczoraj zdecydowałem się na zakup akumulatora Topla 60Ah 510A za 237zł. Wyprodukowane przez słoweńską firmę TAB. Słyszałem dobre opinie o tej mało znanej marce. Polecił mi ją znajomy elektryk i brat który pracował w hurtowni z częściami moto. Jak na razie nie mogę wyrazić swojego zdania ale mam nadzieję, że długo posłuży :)
Ja do 1,9 mam Boscha S5 i nie.zmienię, na allegro kupiłem za 270 i tylko to, bez problemu radzi sobie w każdej temperaturze
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Drodzy forumowicze.
Poczytałem trochę w temacie i doszedłem do wniosku, że najlepiej kupić AKU marki FIAMM TITANIUM PLUS ewentualnie BOSCH S5 lub VARTA SILVER.
Proszę o potwierdzenie mojej hipotezy. ;)
Dlaczego akurat FIAMM najlepszy?
Akumulator do silnika 1.9 ASZ, w mocy się orientuję jaka ma być - ok 75AH i + - 750A prądu rozruchowego.
Czy akumulator 70ah poradzi sobie w 1.8T jesli chodzi mi o alternator o ladowanie? obecnie mam cos kolo 60, ale zamierzam wstawic wzmacniacz i skrzynke troche lepszą i żeby to dawalo rade, i czy oczywiscie sie taki akumulator zmiesci mi do tej obudowy.