Jeżeli na starej polisie widnieje data 16/08/2012, to do tego dnia włącznie obowiązuje.
Nową polisę powinieneś kupić od 17/08/2012. Możesz wracać bez obaw:)
Printable View
Jeżeli na starej polisie widnieje data 16/08/2012, to do tego dnia włącznie obowiązuje.
Nową polisę powinieneś kupić od 17/08/2012. Możesz wracać bez obaw:)
Po za tym jak przez internet to powinienes moc ja wydrukowac po zakupie badz powinna przyjsc mailem.
A nie dali Ci widełek +/-20% od ceny którą podają? Ja już w dwóch ubezpieczalniach spotkałem się z sytuacją, że podają wartość auta ale możesz ją zmienić w granicach 20% właśnie. Oczywiście zmienia to również składkę.
może ktoś mi powie jak to jest z tymi zniżkami ?? w sumie miałem ok 4 aut z tego co pamiętam, ponad 4 lata bezszkodowej jazdy ale nie jestem w stanie tego dokładnie określić, jedno auto miałem za małolata ale nie pamiętam czy ponad rok czy prawie rok itd. Poprzednio dostałem z PZU 45% zniżki. Teraz muszę obecne auto za miesiąc ubezpieczyć (obecnie jeszcze jest ubezpieczenie poprzedniego właściciela) i co jeśli powiem że mam 50% zniżki a tak naprawdę mam 30% ?? nie mam pewności ile tego jest dokładnie a z tego co się dowiedziałem dzwoniąc do jednego z ubezpieczycieli oni nie mają informacji o posiadanych zniżkach... to jak to wkońcu jest ???
druga sprawa, w lutym miałem szkodę z mojej winy poprzednim autem, wszystko było zgłoszone itd a ta szkoda nie widnieje w bazie ubezpieczycieli ?? akurat to jest na moją korzyść ale jak to możliwe ?? (dostałem wszystkie papiery po szkodzie wiec na 100% była zgłaszana)
poleci ktoś najtańsze OC?
Auto do ubezpieczenia to Skoda Octavia 2000r. 1.9TDI 90km Ambiente kupiona w 2004 r. :) Kilkanaście lat bezszkodowej jazdy wiec 60% zniżek :)
Ja wczoraj ubezpieczałam auto w mbanku ale nie tylko ze względu na cenę (znizki 60%)
Mbank OC 360zł + NNW(410zł)+ Assistance super (na europę) razem 585zł (minusem jest założenie konta w banku poza tym to bajka bo wszystko można sobie samemu zrobić przez internet)
Alianz OC+NNW 459,00
Liberty Direkt ok530 ale przy opcji dłuższego wyjazdu za granice kraju to 930zł he he
Mtu OC+NNW 438zł i nnw nie działa poza granica kraju
Jeszcze kilka innych obdzwoniłam ale drogo wyszło
Najlepiej podzwonić i porównać opcję :)
Jeżeli szukasz samego OC, to w chwili obecnej i ja polecam mBank. Przy ich obecnej promocji, nie znalazłem tańszej oferty.
Nic, OC jest na pojazd.. Chyba, ze ubezpieczyciel po stluczce brata wynajmie detektywa, a ten znajdzie ten wpis albo swiadkow, ze autem jezdzil tylko brat. Ale takie rzeczy to chyba tylko w USA.
Generalnie tylko osoba w dowodzie ma znaczenie.. Sam jestem mlodym wspolwlascicielem i cierpie z tego powodu, bo moja osoba podbija stawki 2x, tyle ze znizki wypracowuje.
Podsumowujac, auto tylko na ojca rejestrowane, bez wspominania o bracie, a brat niech kupi komarka i oplaca za niego 50zl rocznie OC - wyrobi swoje zniżki.