-
to slabo szukasz
zalezy od modelu silnika, czy TFSI, czy juz TSI (choc w audi ciagle nazwa TFSI)
zalezy pod jakie paliwo sie stroi itd itp
stare tfsi realny, normalny przyrost to ok 250PS, TSI 260-270PS, pare koni wiecej mozna ugrac decydujac sie na paliwo 100oktan
-
Witam czy ktos ma taka poctawke pod DV z dzurami do robienia psssssyt??
Interesuje mnie czy to nie wplynie negatywnie na moc lub cokolwiek innego? Przyrostu mocy sie nie spodziewam :)
Udalo mi sie kupic za kilka funtow forge i zastanawiam sie czy to zakladac
pozdrawiam
-
Powinno rozwiac Twoje watpliwosci Borys. http://youtu.be/Z_fG_b65WiU
-
Nie wiem czy widzieliscie, Compoty troche zmienily plan swoich stage TFSI/TSI
co jest potrzebne , a co nie do osiagniecia pewnych pulapow mocy :
Przez ostatni dość długi okres pracowaliśmy nad zoptymalizowniem naszej oferty aby ograniczyć zarówno nasze jak i Wasze koszty modyfikacji.
1. Stage4 do silników TurboFSI (Golf R, S3 itp)
- Jesteśmy w stanie osiągnąć podawaną moc (ok 420km) przy zachowaniu seryjnych wtryskiwaczy. Wcześniej byliśmy zmuszeni je wymieniać.
- Nie wymieniamy już korbowodów na kute. Po testach jakie przeprowadziliśmy stwierdzamy że seryjne wystarczają na więcej niż 520Nm.
- Zoptymalizowaliśmy również oprogramowanie DSG/S-Tronic DQ250 i jesteśmy w stanie osiągnąć ok 600Nm na seryjnych sprzęgłach!!!!!! Co w zupełności wystarcza do Stage4 w TurboFSI
2. Stage2,3 do silników TurboFSI (tyczy sie rowniez TSI)
- Wystarczy montaż samego downpipu z katalizatorem sportowym.
Nie wymagany jest montaż całego układu wydechowego
3. Stage4 do silników 2.0TSI z łańcuchem rozrządu
- Również nie wymieniamy korbowodów
4. Wprowadzamy do oferty intercooler pasujący p&p do samochodów z silnikami TurboFSI/TSI umieszczonymi poprzecznie który przetestowaliśmy w samochodach z mocami ok. 600Km.
-
Od jakiegos juz czasu czytalem ze downpipe i katalizator wystarcza do stage 2/3 spokojnie.
Dzieki za info, dobre wiadomosci. Koszta ida w dol.
-
U mnie stage 3 mial juz zostac do konca a teraz znow diabel kusi :D , oj te compoty :D .
-
Stage 4 robi sie strasznie kuszącą sprawą teraz.
-
Compoty na stronie nie zrobily zmian. Czy to jest pewna informacja? Ktos wie jakie koszty orientacyjnie obecnie? Wczesnjen ske pytalem to byl kosmos niestety...
Na jakiej turbinie im to wychodzi ? Ktos wie?
-
Informacja pewna, podana przez compsport na ich profilu facebookowym, co do kosztow to wyslalem zapytanie i czekam na odpowiedz.
-
I jak wiadomo jakie koszta orientacyjnie?