najlepiej nie mierzyć, to nic że głowa czasem boli:D
Printable View
wtedy bierze się ibuprom max i za 15 min głowa nie boli :D i można dalej jechać :D a ciśnienia nie warto mierzyć bo czasem może ciśnieniomierz nie wytrzymać :P
dawno nikt nic nie pisał
więc taka mała motywacja przed zbliżającym się sezonem
http://wixer.pl/img/1090/sport-to-zd...ny-na-silowni/
pozdrawiam :thumbright:
No ja aż wstyd się przyznać ale mam obecnie małą przerwę związaną z zbliżającym się ślubem (wiem wiem każda wymówka jest dobra) ale cała kasa jest przeznaczona na nie :( ale mam mega kaca moralnego przez to ...
Siemka:) jest tu ktoś, kto może pomóc mi w diecie i dobraniu ćwiczeń:) zacząłem chodzić na siłkę, bo wesele za 4 miesiące i trzeba troszkę basiorka zrzucić:) hehe
Na zrzucenie tłuszczu polecam aeroby ;)
Żadne aeroby nie pomogą, jeżeli miska nie będzie ok.
Temat diety jest przeogromny, więc trudno napisać coś tak w skrócie, ale przede wszystkim oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne (wujek Google Ci pomoże), a potem obetnij kalorie. Może to być 300, 400, 600 kcal to już indywidualna sprawa.
Ja np w dni treningowe trzymam swoje zapotrzebowanie, które jest na poziomie 2900-3000 kcal, a w dni nietreningowe obcinam do 2100 kcal. Ważne jest też z czego będziesz dostarczać te kalorie. U mnie duża porcja kalorii idzie z białka. Ma to swoje plusy w postaci tego, że białko jest budulcem mięśni, a także to, że organizm potrzebuje zużyć dużo więcej energii do strawienia białka, niż np do strawienia węgli.
Nie bój się tłuszczy, ale tych zdrowych, pochodzących z orzechów, czy też z ryb, natomiast uważaj na węglowodany, a o słodyczach to zapomnij ;-) Soki, czy cola to też są bomy cukrowe.
Staraj się nie łączyć w posiłkach węgli i tłuszczy. Układaj posiłki raczej w zestawieniu białko + węgle + warzywa, oraz białko + tłuszcze +warzywa. Pij dużo wody, herbatę czerwoną, zieloną, kawę i staraj się niczego nie słodzić :-) Na noc odpuść sobie węgle.
Mi sie również wszystko pokickalo troszke przerwe mialem dość długa pare mies. ale suple zamówione i mysle ze wszystko da sie nadrobić dieta troche checi i bedzie malina