w a3 mamy 1 czujnik
Printable View
a ja mam taki problem, klima nabita w zimie nawet z czynikiem UV ze wrazie wycieku bedzie mozna zobaczyc co i jak, bledow od czujnikow na vagu nie ma, wentylatory niby startują i jest tak, ustawiam 19stponi na klimie, wlaczam slychach cyk ze załączyla sie obroty delikatnie wieksze sie zrobily i co? i na tym wszystko dalej wali cieplym, jak sie jedzie dopiero cos tam zimniejsze ale nie jest to jeszcze takie ze az dreszczyk sie dostaje ze takie zimne raczej lepiej bylo by okno otworzyc i szybciej przewietrzyc, u mego brata w merolu w203 to jak sie zalaczy klime to uuu zamarznac mozna a u mnie nic. co jest? sprzegielko chodzi bo widac. na postoju nie chlodzi a jak sie jedzie to cos tam.
slyszalem ze jakis przewod od klimy musi byc cieply a ktorys zimny ale ktory z nich?
tam gdzie jest w postaci cieszy niskie cisnienie czyli gruba rurka..musi być zimna.
Pierwsze co musisz zrobić to podpiąć zegary i sprawdzić jakie masz cisnienie.
Mam jeszcze koledzy i koleżanki jedno pytanie... Czy jakby sprężarka była walnięta to dałoby się nabić klimę? Bo nabili stąd moje pytanie.
Dziękuję za odpowiedź...
powiem tak dopiero ta rura grubsza i chudsza od klimy robi sie jak wchodzi na obroty ale tak strasznie jakos zimna nie jest czuc ze jest chlodna. a jak nie doda sie gazu to momentalnie robi sie normalna temp w rurce, moze klima musi pochodzic bo przez zime cala nie byla wlaczana?
Ile z wywiewów w srodku na max klima zimna powinna wydalać powietrze o jakiej temp 6 stopni? czy ile?
Nie wiem czy jakiś wplyw na dzialanie klimy ma to ma czy dodajesz gazu czy nie..jesli masz możliwość podłącz zegary pod klime i zobacze jakie jest tam ciśnienie. Klima działa do pewnego momentu jeśli spadnie ciśnienie do danego minimalnego ciśnienia to nie zadziała ( nie uruchomi się spreżarka). Włącz klime i zobacz czy uruchamia sie spreżarka ale nie że poczujesz przez ułamek sek szarpniecie silnika tlyko idz i zobacz pod maska czy działa. na wywiewie z kratek mi sie udało schlodzić do 4,7 stopni. ale to zależy czym to zmierzysz.