W jaki sposob sprawdziles przeplywke???
Cewka jest ok???
Printable View
W jaki sposob sprawdziles przeplywke???
Cewka jest ok???
Cewkę nie sprawdzałem. Przeplywke po prostu odpiąłem. Jakoś tydzień jeździłem z odpiętą przeplywką, to folowały obroty, ale reszta było ok, dla tego stwierdziłem że to nie ona
Problem był w regulatorze ciśnienia paliwa. Wymieniłem regulator i po problemie !
Witam mam problem z A3 TDI 110 km zdarza sie mi ze mam problem z odpaleniem po wyłączonym silniku, silnik nagrzany wyłączam i po upływie pięciu minut nie chce odpalić kręce silnikiem kilka razy potem chwile odczekuje i dopiero odpala nic nie dymi silnik normalnie pracuje na komputerze nic nie wykazało , za uwarzyłem ze na przewodzie przezroczystym paliwa który idzie z filtra paliwa do pompy wtryskowej jest mała bańka powietrza gdy silnik jest wyłączony.
Może układ jest zapowietrzony. Spróbuj go odpowietrzyć na początek. Wymieniałeś filtr paliwa?
No raczej ta banka powietrza tak zostaje nawet mechanik mi powiedział ze ka w tych samochodach jest , ale dziś byłem u elektro mechanika innego bo ta sytuacja mnie już wyprowadza z równowagi i podpioł sie nic nie znalazł zadnego błedu ale powiedział mi abym przełorzył z innego samochodu przekaźnik 109 on prawdopodobnie jest przyczyną tych anomali
Witam ja natomiast Mam taki problem w Audi A3 8P 1.9tdi z 2007 roku mianowicie kiedy auto postoi z 3 dni nieruszane kiedy proboje np. na 4 dzień je odpalić to nieda rady mianowicie wsiadam przekręcam kluczyk wciskam pedal sprzegla bo tak trzeba robic w tym aucie przekręcam kluczyk i nic cisza silnik nawet nieruszy nic po prostu się niedzieje. Dopiero jak zamkne i otworze auto kilka razy ewentualnie otworze i zamkne drzwi kilka razy to za któryms razem udaje się go odpalić. Akumulator spradzony rozrusznik wymieniony immobilizer wylaczony. Jakies pomysły proszę o pomoc?
A jak jest z zimny to z ta banka powietrza odpala normalnie?Jezeli tak to problem do rozwiazania u tunera,mialem to samo w ALH ,typowa wada wystepujaca w VP po latach uzytkowania. Zwiekszy dawke startowa przy rozruchu przy dogrzanym silniku i bedzie smigac. :)
jest ta bańka w wężyku i odpala bez problemu. Wczoraj byłem u elektro mechanika i powiedział abym zajrzał do przekaźnika 109 i zamienił go z innego samochodu aby zobaczyc czy ta awarja sie bedzie pojawiac dziś zaczołem szukac po szrotach ale na złość niema musze kupić