Witam mam chyba "problem " mianowicie chodzi o ogrzewanie mam np utawione na klimatroniku LO ale jak tylko ustawie na 16 to odrazu leci ciepłe powietrze a nawet bym powiedzial ze troche gorące moze mieliscie taki proble chyba ze tak ma być
Printable View
Witam mam chyba "problem " mianowicie chodzi o ogrzewanie mam np utawione na klimatroniku LO ale jak tylko ustawie na 16 to odrazu leci ciepłe powietrze a nawet bym powiedzial ze troche gorące moze mieliscie taki proble chyba ze tak ma być
witam mam problem z klimatronikiem jak ustawie na obojetnie jakiej temperaturze i dam sile nawiewu na połowę to słychać jak dmucha falami raz szybciej raz wolniej i o co tu chodzi ?
Koledzy mam pytanie na temat umiejscowienia zaworu odpływu wody ze skraplacza w a3 8p, szukałem po forum i udało mi się znaleźć informacje ale dla 8l i teraz moje pytanie czy w 8p jest w tym samym miejscu?
Rurka skroplin jest zamontowana po prawej stronie tunelu środkowego. jak zdemontujesz osłonę tunelu po stronie pasażera to koło jego lewej nogi będzie taka płaska czarna rurka . ona idzie z nagrzewnicy do nadwozia.
Dzięki za odpowiedź pozostaje kwestia czy łatwiej będzie sie dostać przez tą rurkę kolo tunelu czy dobrać sie do skraplacza przez schowek aby wpuścić wurth płyn do dezynfekcji klimatyzacji
To juz łatwiej to zrobić przez dolny czujnik temperatury w nagrzewnicy
A można prosić o inf jak się do niego dostać? Może jakieś zdjęcie lub schemat w którym miejscu jest
Koledzy potrzebuje malej pomocy.
Po zakupie auto(rok temu), pojechalem nabic klime bo nie dzialala. Jednak okazalo sie ze mimo nabicia kompresor nie startuje, prad dochodzi wiec uszkodzony zapewne jest kompresor. Kompresor jaki mam to Zetex.
Kupilem teraz od naszego forumowicza kompresor firmy Sanden.
No i teraz pytanie, czy jestem w stanie sam w garazu go wymienic? To co jest teraz nabite to moge sam jakos "spuscic" czy musze jechac na sciagniecie gazu. A druga sprawa to czy jesli wszystko bedzie juz puste to moge tak jezdzic z nowym kompresorem? Czy ulegnie on uszkodzeniu poprzez brak czynnika?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Musisz praktycznie od razu nabić czynni bo inaczej zatrzesz sprężarkę i będzie większy problem jak już nie jest po starej układ do czyszczenia.
Witam, klimatyzacja ma problem z załączeniem przy "wysokiej" temp na zewnątrz. Zauważone dzisiaj ... tzn. przy temp. 22 stopni klima po przejechaniu 10 km nie dawała zimnego powietrza. Wieczorem kiedy temp. spadła do ok 12-14 stopni klimatyzacja zaczęła chłodzić bardzo szybko. Czynnik jest. Jaka może być tego przyczyna ?