Identyczne parametry jak S5 posiada varta silver 74 AH przy czym 750 A rozruch gdzieś czytałem że są w jednej fabryce produkowane.
Printable View
Ogólnie z wszystkich 3 będziesz na pewno zadowolony. Sprzedaję Fiamma i Varte Silver i jeśli chodzi o reklamacje (dane od mojego hurtownika) to na Silvera baaardzo rzadko jakaś pojedyncza reklamacja się zdarzy a na Fiamma, którego dużo więcej sprzedają, od 5 lat nie było ani jednej reklamacji. W niektórych markach te akumulatory idą na pierwszy montaż. Do tego są tańsze od Varty i Boscha...
Mam do wyboru dwa akumulatory na miejscu w dobrej cenie:
Bosch S4 74Ah 680A wysokosc 190mm cena 277zł
Bosch S5 74Ah 750A wysokosc 175mm cena 299 zł
Kupiłbym S4 bo w zimie praktycznie auto stoi w garażu, ale nie wiem czy nie jest za wysoki. Aktualnie mam aku 175mm i skrzyneczka wchodzi na styk i już nie chce się podnieść.
Który wybrać?
Ja mam s5
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich. Ja mam jeden problem chyba z aku. Sytuacja była taka że od dwóch dni zaczeła mi świecić kontrolka aku. Sprawdzałem vagiem i nic nie wyszło. Odłączyłem aku, przeczyściłem styki i spiąłem ponownie po czym przekręcam kluczyć rozrusznik w ogóle się nie przekręci. Tak jakby aku był rozładowany cały, na pół sekundy jest takie coś jakby kręcił. Wina aku czy rozrusznika? miał ktoś taki problem?
Musze podjechać do kogoś bo nawet miernika nie mam. Ale ładowanie pewnie bedzie bo od 2 dni jeżdże z tą kontrolką i zrobiłęm z 50 km i nic. Aku nie jest rozładowany. Coś tak jakby nie łączyło kable, masa nie wiem
Masz klimatronica? Możesz na nim sprawdzić napięcie
Na którym kanale klimatronika można sprawdzić napięcie?
Jak dobrze pamiętam to 20 kanał