Bo mam jak coś ate klocki i tarcze za 600 i myślę co tu robic ;/
Printable View
Bo mam jak coś ate klocki i tarcze za 600 i myślę co tu robic ;/
aa jak za 600 to odzałuj i kup ATE, w koncu hamulce kupujesz raz na kilka lat, bedzie cicho, w miarę czyste felgi i hamowanie lepsze niż OE, polecam, u mnie po 9 tys km zestaw wyglada jak tydz temu założony, nie zastanawiaj się na serio.
piszcie do elemenateur doradzi wam jakie rozmiary . Ja osobiście kupiłem u niego tarcze i klocki przód ATE komplet i tył Bremo komplet . Mam juz pół roku i jest git malina.
i jak pisze marek s3 kopsnij wiecej grosza a nie bedziesz miał problemów mi osobiscie nawet nie piskna na tym zestawie
witam,
zastanawiam sie od niedawna nad montazem hamulcow na przod od audi rs3. i moje pytanie jest nastepujace czy napotkam jakies problemy z montazem czy jest to wpelni pnp i czy et felg oryginalnych pozwoli na zamontowanie takiego zestawu? samochod to audi s3 sb.
pozdrwiam
po kilkunastu hamowaniach z 200km/h do 100 przy naprawdę mocnym operowaniu butem, mogę powiedziec jedno.
zestaw ATE Power disk + klocki ceramiczne ate + plyn hamulcowy ATE blue race jest stworzone dla mnie :D
naprawde moge smialo polecić ! hamulce naprawde bardzo ciezko zagotować .
Prosiłbym o pomoc w rozszyfrowaniu, bo widzę, że w mojej wlepce nei ma jak u kolegów z paru postów wyżej w drugim rzędzie tarcz ;/ A niedługo będe musiał zmienić klocki i tarcze na przód. Poniżej wlepa:
http://i42.tinypic.com/2cr7sz6.png
oraz przyszłościowo tarcze na tył :P
Będę wdzięczny za pomoc :)
szparag,
masz u siebie:
1LN - Hamulce tarczowe przód: 288x25mm
1KK - hamulce tarczowe tył: 232x9mm
edit:
zrobiłem literówkę
już poprawiłem na 1LN
przepraszam
Thx Enten, tylko na wlepce tego nie widać, tak powinno być?
generalnie 1.8T mają 288mm przód, tył standard jak wszędzie 232mm, kupuj ATE nie pożalujesz pamiętaj !!!!
zestaw gładkie +klocki i płyn typ200 i bedzie git mówię Ci:)
Panowie pytanie podobne ,ale z innej broszki . Nie będę zaśmiecać forum otóż poszedł mi wężyk tylni od lewego zacisku w audi . Numer katalogowy : 1J0 611 763K .Cena na gajos.pl 90zl zataki kawałek przewodu ,a na serwisów ce ponad 100zl .Czy z racji że sporo kosztuje wężyk ,a jestem studentem mogę kupic używany ? Czy to ma sens ? Czy lepiej poczekać i kupić nowy ? Sorry za zaśmiecanie ,ale akurat byłem w trakcie wymiany klocków i tarcz ATE i przewód mi poszedł ..