Ostatnio na alledrogo byl wirniczek na chyba 80 zeta i jak masz troche wiedzy majsterkowicza to sobie sam poradzisz - nie jest to skomplikowane.
Printable View
Ostatnio na alledrogo byl wirniczek na chyba 80 zeta i jak masz troche wiedzy majsterkowicza to sobie sam poradzisz - nie jest to skomplikowane.
Witam. Bawiłem się VAGiem i nie zapamiętałem numeru pompki :/ można to jakoś przywrócić?? Chyba że jest to napisane na pompie? Da się coś z tym zrobić
Tak na pompce jest napisany numer pompki. Na bialej pokrywce.
witam. mam taki problem. zalozylem pompke centralnego zamka. jak kupilem auta nie bylo jej wcale. wszystko dziala ( szyby, centralny zamek i podswietlanie wnetrza) jest tylko jeden problem podczas jazdy... czasem po minucie czasem po paru km zapala mi sie oswietlenie wnetrza.... moge je zgasic tylko jak ponownie zamkne i otworze auto kluczykiem... inaczej sie nie da.... komputer nie wyswietla informacji o otwrtych drzwiach czy bagazniku.... probowalem otwierac wsyzstko i zamykac ale nadal swieci.... czy ktos potarfil by powiedizec co to moze byc?? POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDZ:)
wydaje mi się że adaptacja/zaprogramowanie pompki od nowa na VAGu by pomogło-przynajmniej ja od tego bym zaczął
a wiesz moze jak vagiem zaadoptowac ta pompke??
Podłączę się do tematu, chociaż w moim przypadku pompka okazała się cała.
Pompka centralnego przestała działać. Jakie mogą być objawy, że z pompką dzieje się coś nie tak:
1. Około roku temu przestało działać oświetlenie w bagażniku (sprawdziłem ten malutki przełącznik w zamku i niby się nie zacinał, pomyślałem, że może styki, z lenistwa nic z tym nie robiłem, bez światełka można jeździć).
2. Jakieś 3 miesiące przed awarią przy zamykaniu i otwieraniu przestały mrugać migacze
3. No i zdechła pompka.
Co się stało:
Okazało się, że są „zgnite-utlenione” przewody. Jeden z nich wyskoczył przy poruszeniu kostką. Sprawdziłem pozostałe pociągając za nie i znalazł się jeszcze jeden zgniłek. Obciąłem je trochę wyżej i wytrawiłem, bo źle się utlenione lutuje.
Naprawa:
Po rozebraniu pompki usunąłem dwa uszkodzone piny z płytki oraz rozwierciłem otwory w kostce pod wymiar przewodu. Dosztukowałem przewody, które wlutowałem bezpośrednio w płytkę, obejrzałem dokładnie płytkę i poprawiłem jeszcze trzy luty, które nie wyglądały najlepiej.
Centralny działa, Niunia mruga do mnie pięknie migaczami i oświetlenie w bagażniku powróciło. Może komuś się przyda.
Tu jest napisane jakie wartości wpisać programując różne opcje pompki: http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post339128
Ew wchodzisz w centralny w VAGu i tam jest adaptacja. Jest jeszcze opcja że robi Ci się zwarcie w pompce..niestety nasze pompki są tak umieszczone że często zdarza się że ulegaja zalaniom i mogło coś w niej pośniedzieć-dużo roboty z jej wyjęciem nie ma więc mozesz sprawdzić i ewentualnie przeczyścić
dzieki za pomoc:) sprobuje z ta adaptacja. pąpke niedawno zalozylem bo jak kupilem auto to wcale nie bylo i od tamtej pory mam taki problem... czasami zapali sie swiatlo od razu jak rusze a czasem po paru km... i gasnie dopiero po otwarciu i zamknieciu drzwi kluczykiem... inaczej nie idzie zgasic
Mam problem który mnie troszkę denerwuje. Polega on, że jak zamykam drzwi z kluczyka zamykają się tylko drzwi kierowcy, a reszta jest otwarta nawet wlew paliwa.
Obojętnie czy przy drzwiach pasażera czy przy klapie bagażnika. Nawet przycisk w drzwiach kierowcy nie zamyka ani nie otwiera drzwi.
Posiadam kluczyk typu scyzoryk, czyli też z pilotem, ale gdy kupowałem samochód poprzedni właściciel mówił, że trzeba coś ustawić w module komfortu (nr 8L0 862 257 K), żeby kluczyk chodził, (zaadaptować) dodam że moduł komfortu jest nowy założony, stary dostałem z kupnem samochodu. Muszę jeszcze dodać, że czasem centralny działa i zamyka nawet przycisk na drzwiach. Dlaczego się tak dzieje, że czasem jest w porządku i nie ma problemu, a czasem nic nie działa.
Proszę o pomoc;)