-
panowie ja tez mam takie dziwne odczucia, wymieniłem przednie amorki na Bilstein bo na starych auto pływało już, a teraz przy jeździe po nierównym asfalcie z zawiechy dochodzą takie głuche pukania, co jeszcze może dawać takie odgłosy ? bylem na przeglądzie miesiąc temu - nic nie wykazało, wczoraj byłem jeszcze raz na trzepaniu napędu i zawiechy i koleś powiedział ze nie ma co wymieniać bo nie widać nic zużytego :/ ręce opadają
-
diagnosta nie jest w stanie stiwerdzic czy sa wybite gumy/tulej wahacza.one sa po prostu ukryte w woznku,no chyba ze skreci kola i sprawdzi od gory.kolejnym elementem moze bys drazek stabilizatora
-
albo poduszka amortyzatora jesli nie została wymieniona
-
no wlasnie tu może być pies pogrzebany :/ bo poduszki były niby dobre,
co do tuleji wahacza to one chyba wydają takie metaliczne stuki ?
a co do drążka stabilizatora to wymienia sie gumy na nim?
-
w drazku stabilizatora wymiena sie lacznik stabilizatora i gumy (sa 2 sztuki),moga wydawac metaliczny odglos tulej bo to jest element gumowo-metalowy.
-
mam jeszcze pytanie, wymieniłem amorki z przodu, bo nie było prawie w ogole amortyzacji ..., powiedzcie od czego może tak być, że przy jeździe po nierównościach strasznie dostają plastiki w środku :/ a szczególnie prawa strona nie wiem co tam może być wytłuczone :/ ?
są głuche pukania na ale to chyba stabilizator, jego łączniki i gumy - będę to wymieniał,
ale od czego może tak dostawać buda :/
jakiś czas temu jechałem z kumplem jego a3, on ma zwykły zawias chyba ambiente czy attraction, a ja ma ambition - niby te ciut krótsze sprężyny, ale czy aż taka różnica by była :/ ??
ma ktoś jakiś pomysł jakie gumy mogą mieć wpływ na to że plastiki dostają w środku ?
szczególnie na łatach na drodze jak się po nich przejeżdża :/
-
witam ostatnio zaczeły mi wydobywac sie dziwne dzwieki (puste stukanie nie metaliczne) w przednim zawieszeniu , bardziej z lewej strony! nie tlumi drgan ! tak jakby zluzyty amor! ale amortyzatory wymienialem 3 miesiace temu na kajaba . mialem tez wymienione tuleje wachaczow (tylne) oraz gumy stabilizatora! co to moze byc?
-
nie ma wiele mozliwosci ale pozostaja takei :
-sworzen kulisty
-tulejka gumowa (przod)
-lacznik stabilizatora
-poduszki amortyzatora
na Twoim miejscu pojechalbym na stacje diagnostyczna i sprawdzi amortyzatory jak rowniez poprosilbym o diagnostyke przedniego zawieszenia.
-
No lacznikki mam chyba do wimiany! a powiedz bo mam obnizone auto -40mm ! i cos czytalem ze maja byc jakies dluzusze .
-
koledzy pomozcie mi ;/;/ bo te stuki sie u mnie nasilaja az boje sie jezdzic ;/;/ wymienil moze ktos jedna rzecz i pomoglo?? poduszki mocowania amortyzatora mam dobre bo nie mam luzow jak dzwigne kolo ;/
pomozcie a moze byc przyczynaa tego pukania to ze mam luz na jednym z laczen w kolumnie kierwoniczej??