[8P] błędy w moim 8P 2012r
hej,
proszę o pomoc, może będziecie mi w stanie przybliżyć gdzie szukać problemu bo jestem laikiem. Po podłączniu pod kompa takie błędy, jak niżej.
Dodam że na desce nie wyświetlił się check, ani żaden inny błąd. Auto jedzie, przyspiesza normalnie.
https://images92.fotosik.pl/336/69654f9b44d5fda0med.jpg
dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Unieruchomiona klapa chłodnicy EGR w jednej pozycji
Cześć
Miesiąc temu zakupiłem Audi A3 8P 140KM 2009 u"sprawdzonego"handlarza.
Po zakupie podjechałem na serwis i poprosiłem o przetrzepanie samochodu od A do Z.
Wyszło pare rzeczy z którymi pojechałem z powrotem do sprzedawcy.
Sprzedawca faktycznie zrobił większość rzeczy(tuleje,zamykanie klapki od paliwa i pare innych rzeczy).
Ale największą usterką była osmalona chłodnica EGR(serwis sobie życzy 1200 zeta za wymianę).
Sprzedawca zapewnił mnie że teraz jest już wszystko ok.
Niestety z powodu tego że raz na jakiś czas czuje w kabinie paliwo albo spaliny(nie wiem co) pojechałem na serwis i poprosiłem o sprawdzenie jeszcze raz tej chłodnicy.
Sprzefdawca jakoś zaczarował i na stałe coś przyspawał że klapa chłodnicy jest na stałe w jednej pozycji.
I tu jest moje pytanie.Serwis twierdzi że trzeba wymienić chociaż można jeździć a sprzedawca będzie mnie przekonywał że można jeżdżić i widziały gały co brały i że samochód ma 11 lat chociaż sprzedawca w ogłoszeniu napisał "bez wkładu własnego".
Czym mi grozi jazda z tak ustawioną chłodnicą EGR?