Może klapa odpowiedzialna za mieszanie powietrza ?
Printable View
Może klapa odpowiedzialna za mieszanie powietrza ?
Witam, wczoraj jak wracałem z pracy miałem ustawione climatronic na LO, i zamiast wiać mi zimnym to wieje gorącym jak bym miał na HI. Szukałem podobnych tematów znalazłem tylko z odwrotnym problemem gdzie było na HI wiało zimne. :confused:
wszystko bylo przegladane i nic OK klapki ... a blad wyskakuje mi nadal w Vagu 604 potecjometr V71-G113
podepnij vaga sprawdz błedy
A jeżeli w tych ustawieniach climatronic nie mam żadnych błędów ? Czy to wystarczy?
Zczytaj najpierw bledy pozniej bedziemy szukac dalej.
Pewno potencjometr padniety i klapa otwarta ale...
a jak ci sprawdzili ta klape V71 ( g113 ) ?
zeby ja sprawdzic ( bo nastawy to sobie mozna ) to trzeba ja fizycznie wyjac i rozebrac
staly problem w starych 8l, b5 i pochodncyh, rozlatuja sie ze starosci i spracowania
wpisz sobie w google v71 g113 i uwazaj zeby ilosc zdjec i postow nie zawiesila Ci kompa
https://www.google.pl/search?q=v71+g113&biw=1920&bih=930&source=lnms&tbm =isch&sa=X&ei=ffzYVK-oM4PuaryygfAL&ved=0CAYQ_AUoAQ
i blagam bez tych "buzkow" co drugie slowo, to nie forum pudelka
u mnie miałem podobny problem, mimo przełączenia na LO z kratek leciało ciepłe powietrze. Problem był w tym że zatrzask na klapce się wyrobił o klapka wypadała z silniczka i było słychac przeskakiwanie klapki. może masz coś podobnego.
No więc tak rozkręciłem sobie schowek oczywiście silniczek od obiegu mam uwalony ale to raczej nie przez to bo jeździłem z lekko otwartą klapką, odłaczyłem tamten silniczek i jak przełączałem sobie z LO na 18 to coś tam przeskakiwało koło nagrzewnicy. Nie mam pojęcia jak się tam dostać i w którym miejscu jest ten silniczek...
no to jak przeskakiwało to pewnie to co u mnie silniczek sie kręcił a klapka tylko delikatnie sie ruszała. musisz wyciagnać schowek dla lepszego dojścia i sie położyć. najlepiej jak jedna osoba bedzie ci przełączała nawiewy z zimnego na ciepły wtedy zlokalizujesz silniczek. zapadka jest wsuwana od dołu. u mnie musiałem dorobić blaszkę która trzyma klapkę żeby nie opadała. Patent trzyma już rok:) jak chce mam ciepło w aucie a jak nie to zimno xD