Dokladnie to samo mi mechanior w ASO tlumaczyl.
Printable View
Dokladnie to samo mi mechanior w ASO tlumaczyl.
Kupiłem i założyłem nowy oryginał-175zł. Ciekawe jest to, że silnik brał lewe powietrze (teraz mam nadzieje że nie), a nie czuje żadnej różnicy w jeździe dynamice itp. Konstrukcja przewodu jest zupełnie inna - zamiast "harmonijki: do odmy jest gumowy wężyk, chyba nawet wymienialny. Patent wygląda na trwalszy.
Na pewno nie. :) Jest to jeden z wielu EKO wynalazków. :) funkcją tejże pompy jest jak najszybsze uzyskiwanie właściwej temperatury zapewniającej pełne działanie katalizatora w możliwie najkrótszym czasie po uruchomieniu zimnego silnika (bo zimny katalizator nie spełnia swojego zadania)
czyli zbędny syf :)
Nie wydaje mi sie ze taki zbedny.Podejzewam ze przedluza zycie kata.
Mam sekwencje BRC i spalanie gazu jest chyba w normie zobacze to jeszcze w tym tygodniu ale mam FIS-a i spalanie wachy jak dodaje delkiatnie gazu wychodzi 19-25 litrów. A jak troszkę depnę to ponad 30. I szybko zmniejsza mi się zasięg na paliwie jaki mogę zrobić choć jade na gazie. Nigdy nie było aż tak wielkiego spalania. Niby jak podepnę pod swojego VAG-a to nie ma błędów ale mam polskiego 4.9:/ A kiedys miałem błąd sondy a teraz nie ma.... Wymieniałem tez klocki z tyłu i z przodu ale wszystko działa dobrze także nie hamuja mi one...
Pomoże ktoś??
Onkel1161,
Pytania:
1) Robisz/robiłeś przegląd gwarancyjny sekwencji co 15000km?
2) Sonda była wymieniona? Na jaką?
3) Błędy na VAGu?
4) Jeździsz dużo po mieście? Żyłujesz auto?
5) Wtryskiwacze sprawdzone?
6) Wymieniasz filtry częsciej jak przed założeniem BRC?
7) Wymieniasz świece częsciej jak przed założeniem BRC?
odpowiadam:)
1. przegląd był miesiąc temu. Wymieniony filtr za 80zł.
2.Ja sondy nie wymieniałem. Był błąd teraz nie ma.
3.Nie ma żadnego kiedyś był sondy ale teraz nie ma
4.Nie żyłuje autka. Właśnie zaczałem jeździc pwoowli bo szybko na fisia maleje zasięg na benzynie
5.wtryskiwacze nie sprawdzałem
6. filtr wymieniony po 15000 nie wczesniej, to był mój pierwszy przegląd
7.Świece zmienione 2 miesiące temu
tylko spalanie gazy chyba mam w normie tylko niepokoi mnie tak duże spalanie na fis-ie. Zobacze w ciągu tygonia i napisze jak to jest z gazem
Patrzysz na chwilowe spalanie czy na średnią? Bo jak na chwilowe to jak porządnie depniesz to można dojsc nawet do 40l na 100km, wiem z doświadczenia :)