+1.
Każdy olej się wymienia. Nie każdy producent aut/części tego wymaga ale każdy producent oleju zaleca. Zresztą koszt jest na tyle śmieszny, że raz na kilka lat nie powinno stanowić to żadnego problemu...
Również mogę polecić firmę BCS:thumbright:
Printable View
+1.
Każdy olej się wymienia. Nie każdy producent aut/części tego wymaga ale każdy producent oleju zaleca. Zresztą koszt jest na tyle śmieszny, że raz na kilka lat nie powinno stanowić to żadnego problemu...
Również mogę polecić firmę BCS:thumbright:
Wymieniłem ten olej Mobilube 1 75W90 na FUCHS TITAN SINTOFLUID FE 75W i powiem wam, że jest nieporównywalnie lepiej. Co więcej samochód stał cały dzień na mrozie -7C.
Generalnie jest podobnie jak na fabrycznym oleju przed wymianą, być może nawet deczko lepiej, ale nie ma co porównywać do 75W90 gdzie nawet przy temperaturze +6C miałem trudności w przerzucaniu 1->2->3.
U mnie przy 260k był ciemno brązowy. SINTOFLUID ma jasno słomiany kolor.
Dlatego napisałem, że nie każdy producent zaleca. Większość VAGowskich manualnych skrzyń teoretycznie nie musi mieć zmienianego oleju. Ale uwierz mi, że tylko teoretycznie. Widziałeś kiedyś olej, który po 10 latach i 200kkm dalej ma takie same właściwości jak nowy? ;) To, że jak go spuszczasz to ma fajny kolor nie oznacza jeszcze, że od razu możesz go przelać do butelki i sprzedać jako nowy ;) W tym temacie można by wiele dyskutować a i tak każdy wie swoje więc nie ma to większego sensu.
Świetny wybór.
ostatnio wymieniłem olej w skrzyni w Touranie TDI BXE skrzynia JYK na Valvoline 75W i od tego momentu skrzynia zaczęła haczyć na 2 biegu, ponownie zalałem ale tym razem oryginalnym VW G052512A2 i haczenie ustąpiło, kumpel miał identycznie w 8P BKC, zresztą to częsty objaw że po wymianie oleju na inny niż zalecany przez VW właśnie dwójka zaczyna haczyć, osobiście nie polecam innych olejów niż ori VAG. Oczywiście olej należy wlewać otworem po wykręceniu czujnika wstecznego, ja z kolei w swoim 8P /BLS skrzynia JCR/ lałem małym odpowietrznikiem, który znajduje się obok czujnika wstecznego
Witajcie,
jako że nie znalazłem lub może słabo szukałem info na temat wymiany oleju w skrzyni zakładam nowy wątek.
Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć ile wchodzi oleju do skrzyni FUH gdzie znajdują się korki do spustu i zlewu oleju i czy taki plastikowy "bagnet" wystający z przodu skrzyni to jest do pomiaru oleju czy to coś innego?
Nikt nie jest w stanie doradzić/odpowiedzieć??
Chodzi ci chyba o FVH? Wchodzą równo 2 litry oleju G060726A2
W tym problem ze w książce serv mam wlepę i jest skrzynia FUH tak samo i na skrzyni, co do "bagnetu" nie jest on na łączeniu skrzyni z silnikiem tylko centralnie w skrzyni dosłownie pod wybierakiem ok 7cm. W poprzednich samochodach nie miałem problemu z wymianą oleju a tutaj... Nie wiadomo za co się zabrać :D