Wymiana ECU 1.9 TDI AHF problem z doborem
Witam wszystkich :)
Posiadam audi a3 8l 1.9 TDI 110 km 1998 rocznik seryjnie AHF a pod maską jest włożony ASV z Leona. Został zrobiony program na 140 koni jednak jest to gotowiec i auto ma problem z dziura podczas przyspieszania. Jest parę opcji na to jednak ja obstawiam program i zostało mi tutaj na forum tak zasugerowane. Jako że auto ma swój przebieg chce włożyć seryjny komputer silnika bez programu i tutaj się zaczyna problem. Zakładać sterownik silnika od AHF czy ASV? Numery sterownika sa inne. Wiem ze trzeba kodować immo. Czy coś jeszcze będzie trzeba robić przy takiej zmianie?
Zamienność ECU 038 906 018 BA
Hej
Posiadam Audi A3 8L rocznik 1998 w którym oryginalnie siedział silnik AHF. Obecnie jest wsadzony ASV z Seata Leona. Jest w nim zrobiony czip na 140 koni gotowiec. Auto kopci przy przyspieszaniu i ma dziurę w przyspieszaniu. Chce się pozbyć tego czipa przez wymianę komputera silnika na inny. Numer który mam założony w aucie to 038 906 018 BA. Jest tylko jedna sztuka tego numeru w sprzedaży za 200 zł a sterowników z tym samym numerem i inną literową końcówką jest pełno. Pytanie brzmi jak wygląda zamienność sterowników z tym samym numerem a różną końcówką literową np od Passata z AFN. Czy wystarczy podmienić komputer, zakodować immo i wszystko powinno być ok?
Z tego co czytałem sterowniki z numerami 038 906 018 są już na canie. Dodam że mam u siebie przepływkę pierburg.