może inni koledzy wypowiedzą się na temat mojego problemu, czy przepływomierz do wymiany jeżeli odłączam i nie ma żadnej rekcji, wręcz przeciwnie chodzi równo i obroty nie falują
Printable View
może inni koledzy wypowiedzą się na temat mojego problemu, czy przepływomierz do wymiany jeżeli odłączam i nie ma żadnej rekcji, wręcz przeciwnie chodzi równo i obroty nie falują
Gdy ja miałem 1.6 miałem to samo - falowanie obrotów jak i gaśnięcie samochodu na luzie itp...
Wyczyściłem przepływomierz i przepustnicę i problem znikł.
Najlepiej jakbyś od kogoś na chwilę "pożyczył" przepływomierz aby być pewnym. Ja obstawiam, że bez wymiany się nie obejdzie (sądząc, że czyściłeś dokładnie wcześniej ten element i nie było pozytywnych efektów...)
podłącz pod kompa to pokaże błąd przepływki
własnie jest taki problem że nie zawsze pokazuje błąd przeplwyki, najlepszym sposobem będzie podmienienie go na jakiś inny. czasami czujnik chodzi ale źle i komputer nie jest w stanie tego zobaczyć bo jednak coś tam działa i wartości się zmieniają
Niestety błędów żadnych nie pokazuje, jutro zrobię mało prowizorkę tak jak zrobił pustack17 jeżeli nic to nie poprawi to kupię używaną ori przepływkę z gwarancją rozruchową bo niestety nie mam od kogo podmienić. Przepustnica czyszczona, jak odpinam przepływkę to obroty ani drgną po odpaleniu i bez problemów sie zbiera, a jak podłaczona jest to po odpaleniu na zimnym obroty rosną czasami nawet do 2000obr
niestety zrobiłem próbę tak jak zrobił pustack17 i po tym jeszcze gorzej silnik sie zachowywał więc pozostaje tylko wymiana przepływomierza
1.nikt przez neta Ci na 100% nie zaręczy że przepływka.
2.ecu wywali blad dopiero jak przeplywka padnie calkiem
3.stawiam na przeplywke. ori. uzywana to wiesz moze byc taka jak Twoja , wiec na Twoje ryzyko, nowa na pewno bedzie sprawna.
zamówiłem z gwarancją rozruchową jak bedzie coś nie tak to odsyłam im, jak przyjdzie, zamontuje i dam znać czy pomogło
no i jestem po wymianie przepływomierza, malutka poprawa jest ale i tak obroty na ssaniu idą w górę, także strzał w przepływomierz był niecelny ;/ to szukamy dalej...
Witam mam taki problem ,że auto samo kreci się do 2 tyś obrotów a gdy wrzucę bieg i puszczam sprzegło obroty wracają do normy. Próbowałem na ręcznym po woli puszczać sprzęgło i obroty wracały do normy. Proszę o radę.