mam normalnie cieple powietrze a jak trzeba to nawet gorace.
sprobuje z tym wezykiem i zobacze.
o ktorym wirniku mowisz?
Printable View
mam normalnie cieple powietrze a jak trzeba to nawet gorace.
sprobuje z tym wezykiem i zobacze.
o ktorym wirniku mowisz?
Podepnê siê i powiem ¿e te¿ to raczej pompa...mia³em podobny przypadek z tym ¿e woda ucieka³a poprzez pompê.
A co do postów poni¿ej na temat mazi:
Z tego co mi wiadomo to normalna sprawa w silnikach benzynowych. Auta z regu³y je¿d¿± na oleju syntetycznym. Je¶li robimy krótkie odcinki to pojawia siê bia³a ma¼. Zwi±zane jest to z osiadaniem pary w komorze silnika podczas zimowych mrozów (czyt. skraplanie). Je¶li przejedziemy wiêcej km to ma¼ ta zanika. Z tego co mi wiadomo jak kumpel mia³ do wymiany uszczelkê to po odkrêceniu korka oleju dos³ownie wychodzi³a piana(tak jak po zmieszaniu wody z ludwikiem). Kosz naprawy oko³o 700z³. Warto w tym przypadku wymieniæ rozrz±d napinacze pompê ¶wiece. Ciê¿ko siê tam dostaæ a przy wymianie uszczelki robi siê to z przyjemno¶ci±:). Lepiej wiec wydaæ trochê wiêcej kasy, mieæ to z g³owy i mieæ satysfakcjê, ¿e to co trzeba jest wymienione.
Witam, jakies 4 m temu mia³em problem z p³ynem ch³odniczym ucieka³ momentalnie po szybszej jezdzie. Da³em do mechanika, winna by³a uszczelka. G³owice da³em do sprawdzenia firmie i by³a ok. cieszy³em sie autem do przed wczoraj. Kiedy znowu zabrak³o p³ynu. smietany brak, oleju nie przybywa. pod autem przez warunki pogodowe nic nie widac. Czy znowu uszczelka???? wydaje mi sie to nie mozliwe dodam jeszcze ze dola³em p³ynu i dalem mu bardzo w kosc, p³yn trzyma stan ( ostanim razem znika³ momentalnie ) totalnie tego nie rozumiem. A bardzo bym chcia³
jest zima, ubytki p³ynu mog± siê zdarzaæ, podjedz na jaki¶ kana³ i zajrzyj pod autko, albo wstaw do kogo¶ do gara¿u.
by³em u mechanika ktory to robi³, pozdejmowa³ os³ony wszystko suche nic nie widac. Co do ubytku, dziwna sprawa dolalem tego p³ynu da³em mu celowo w kosc. wczoraj zrobi³em 200km na trasie. Rano sprawdzia³emi jest ok idelanie tyle ile wla³em. Ostanim razem tez tak by³o do kiedy sprawdza³em by³o dobrze. Przesta³em bo nic sie nie dzia³o az pewnego dnia rano wsta³em wsiada³em do auta i dosta³em informacje o braku p³ynu.
moze jakis sasiad ci spuszcza :p
przepraszam, ¿e wcinam sie z moim pytanie ale byæ mo¿e bêdzie szybka odpowied¼. Przy dodawaniu gazu w zbiorniczku wyrównawczym p³ynu ch³odniczego robi siê zawierucha. Wygl±da to tak jakby wê¿ykiem, który dochodzi do góry zbiorniczka, gwa³townie by³o wdmuchiwane powietrze? Czy to normalne? Dodam, ¿e mam ma³y problem z mas³em pod korkiem wlewu oleju. Proszê o odpisanie, czy w waszych pojemnikach te¿ wszystko buzuje, przy dodaniu gazu?
calkowicie normalne
plyn ciagle krazy w ukladzie i jak dadasz gazi cisnienie wzrasta i moz wyrzucic przez ten wezyk toche plynu
po to wlasnie jest ten zbiorniczek wyrownawczy!!
a masko pod korkiem to standardowa przypadlosc jak jezdisz autem na krotkich odcinkach!