Witam,
mam pytanie: włączam kierunek, robię zakręt, po wyprostowaniu kierownicy kierunek się wyłącza ale cały czas słyszę*dźwięk przerywnika .. czy to może wskazywać na uszkodzenie przekaźnika ? z góry dziękuje za odpowiedź.
Printable View
Witam,
mam pytanie: włączam kierunek, robię zakręt, po wyprostowaniu kierownicy kierunek się wyłącza ale cały czas słyszę*dźwięk przerywnika .. czy to może wskazywać na uszkodzenie przekaźnika ? z góry dziękuje za odpowiedź.
właśnie, że chyba nie bardzo. wymieniałem u siebie sam przekaźnik jakieś 3 miesiące temu, był spokój, aż do niedawana, kiedy zaczęło się 'cykanie' - sprawdzałem z innym przerywaczem i dzieje się to samo, także moduł jest sprawny, manetka też wydaje się nie wpływać na to bezpośrednio - obstawiam zwarcie gdzieś w instalacji, może uda się dojść do tego samemu..
Witam. Miałem problem z kierunkami przy centralnym po ustawianiu Vagem. Prześwietliłem kostke i nie mam nic w pinie 2 i 3 wiec nie mam podciagniete do kierunków. Mam pytanie ktoś robił coś podobnego i podprowadzał kierunki do pompki? Może jakiś schemat zdjecia ktoś ma z góry bede wdzieczny.
Pomoze ktos? Z tym przerywnikiem
?????
Mam to samo, za nowy przerywacz krzykneli mi 300 zł, więc sam chyba rozbiore i pobawie się
ale tam trzeba poprowadzic do kierunków dwa kabeli z duzej kostki z pompki z pinu 2 i 3 tylko niewiem gdzie sie wpiac w włącznik awaryjek mam drugi przełącznik (wzialem z szrotu od wuja z kostka ) i w tej kostce sa dwa kabelki czarne z białym paskiem i tak właśnie mysle ze jak u siebie to rozbiore to tych kabelków nie bedzie planuje przełożyc piny i wtedy polutowac z kablem kupionym na metry i wbic w kostke w pompce ale nie wiem czy dobrze mysle. Bo przerywacz to musisz miec bo masz awaryjki
Byłby ktoś w stanie podać mi nr przekaźnika który jest za przyciskiem do awaryjnych ?