-
Dobrze rozumiesz , tylko nie wiem ,czy sterownik przyjmie taką wartość bez fabrycznego alarmu. Dla bezpieczenstwa najpierw dodaj 32 ,zobacz czy dziala , a pozniej do tego 8 i zobacz ,czy cos sie zmienilo. Czasami mimo zmiany sterownik poprostu trzyma starą wartość ( wtedy jej nie przyjmuje).
-
Nigdzie nie wyczytałem w tym ani w innych postach, ale czy jest możliwość zaprogramowania sterownika w ten sposób, żeby po zgaszeniu silnika i wyjściu z samochodu (otowrzeniu i zamknięciu drzwi) samoczynnie zamknął samochód np. po minucie czasu? Oczywiście jeżeli nie zamknę go wcześniej sam np. pilotem.
Miałem taką funkcję kiedyś w innym autku z alarmem Langeford, bardzo fajna sprawa, zamyka się sam po wyjściu nawet jak zapomni się o tym :-)
-
Takie bajery to tylko dodatkowe zewnętrzne moduły ( np właśnie alarmy). Fabryczne sterowniki w 8L takiego czegoś nie posiadają.
-
akurat zrobiłem :) dziękuje spoko wszystko działa
-
Dokładnie. + 40 ale nie każdy A3 ma alarm fabryczny. Sprawdź czy masz w słupku lewych drzwi przycisk. Świadczy on o obecności alarmu.
-
Odgrzeje kotleta na chwile bo mam jedno szybkie pytanko-
żeby zlikwidowac automatyczne zamykanie sie drzwi wystarczy odjac wartosc 32 czy trzeba cos jeszcze przestawiac?
-
tak, wystarczy odjąć. Zawsze przed wprowadzaniem jakichkolwiek zmian w sterowniku warto zapisać poprzednią wartość.
-
odświeżę temat bo mi ani nie przyjmuje nowej wartości w kodowaniu ani nie mogę zmienić nic w adaptacji bo na wszystkich kanałach mam not available.
Auto po lifcie, kabel viaken (chiński) vag-com 311 pełny.
Ma ktoś rade na to? albo instrukcje do fabrycznego alarmu, może da się jakoś inaczej poustawiać te funkcje?
-
Cześć
Ja również uaktywniłem kilka funkcji.
- Automatyczne zamykanie się drzwi (+00032),
- Sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdza otworzenie drzwi (+04096),
- Selektywny centralny zamek [1 naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, 2 naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi] (+00004 ).
Wszystko działało dobrze, po kilku dniach jednak wyłączyłem "Selektywny centralny zamek" bo mnie zaczął wkurzać szczególnie jak miałem coś włożyć do bagażnika.
Mam teraz pytanko, bo dziś chciałem to ustawić u braciszka w autku. Samochodów to VW Sharan z 97r. z modułem Copfortu (domykanie szyb z kluczyka), Vagiem połączyłem się ze sterownikiem, ale wartości nie przyjmował.
Mam takie spostrzeżenia:
W miejscu "Software Coding" miał wartość 00005, a w "WorkShop Code" 00020
Zdjęcie poglądowe (jak by ktoś nie wiedział):
http://images29.fotosik.pl/294/e9dd5f787ae5cc76m.jpg
W Audi w tych polach mam bardzo duże wartości, a tu takie małe. Nie wiem czy dobrze myślę, ale czy nie jest tak że wartość w "Software Coding" można podnieść tylko do wartości występującej w "WorkShop Code". Jeżeli dobrze myślę to czy można jakoś podnieść wartość w "WorkShop Code" aby można zmienić na wyższą wartość w "Software Coding".
Dla tych co przestawiali będą wiedzieć o czym mówię.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Wszystko wg instrukcji z tego wątku i smiga jak nie wiem co ..
+32 - zamykanie po przekreoczeniu okolo 30km/h
+4096 - 2x blyski otwieraniem z pilota ;-) teszta bez zmian
SUPER spadawa!