zobacz czy ci oleju nie przybywa :)
Printable View
zobacz czy ci oleju nie przybywa :)
nie ma takiej opcji ... właśnie obliczyłem że wcięło mi ok 6 L a zrobiłem dopiero 140km od zalania na full
jest taka opcja zawsze, i w kazdym aucie sie to zdarzyc moze ze znajdzie sie paliwo w oleju,
6 litrów na 140 km? Czy 16?
zrobiłem 140km od pełnego zatankowania, nie wiem ile ogólnie paliwa mi zjadło ale wiem + - że już 6L gdzieś uciekło bokiem
Odgrzewam temat. Dziś po wejściu do kanału obejrzałem filtr paliwa i widnieje na nim data wrzesień 1997r. Domyślam się, że nie był wymieniany od nowości. Auto ma zrobione 225 tyś. km. Czy może mieć to wpływ na ciśnienie paliwa a co się dalej przekłada na błąd 537 od mieszanki paliwa?
jeśli faktycznie filtr jest z 1997 roku to dobry znak - paliwa w Polsce są cudownej jakości :) ;)
może mieć wpływ na ciśnienie paliwa! zdecydowanie.
Po wymianie koniecznie postaram się go rozpołowić, jak będzie coś ciekawego wrzucę foto na forum :D
jeśli faktycznie ma tyle lat to nie pobrudź sobie rąk zawartością i nie zdziw się, że paliwo z niego nie chce wyciekać ;)
nie obraź się bo to jest oczywiste ale... uważaj i nie tnij go od razu. Pozwól odparować benzynie!
Witam ,przymierzam sie do wymiany w moim drugim aucie filtru Paliwa w TDI .Czy możecie nakierować mnie do której z wlotów się wlewa ropę ,aby napełnić filtr ?
http://fotozrzut.pl/zdjecia/ed06122f29.jpg