panowie potrzebna rada co zrobić z vaqu pompą ?? bo widzę że nie od strony bloku tylko od drugiej strony czyli od dekielka zaczyna wychodzić pęcherzyki chyba z ropą ?? i nie wiem czy da się uratować ta pompę czy co robić ?? są jakieś uszczelki ??
Printable View
panowie potrzebna rada co zrobić z vaqu pompą ?? bo widzę że nie od strony bloku tylko od drugiej strony czyli od dekielka zaczyna wychodzić pęcherzyki chyba z ropą ?? i nie wiem czy da się uratować ta pompę czy co robić ?? są jakieś uszczelki ??
od strony dekielka czarnego też jest już możliwość zakupu uszczelek tzn całego zestawu do regeneracji całej pompy Vacum LUKa bo one mają wadę że ciekną uszczelki są z firmy MEAT&Doria indeks MD91147 podaję bo katalogowo nikt nie potrafi tego znaleźć brałem z IC koszt około 130zł
Mam problem chyba z pompą vacum ale nie wiem dokładnie co się z nią dzieje. Jak nacisnę kilka razy hamulec jadąc powoli to tracę hamulce i nie mogę wcisnąć głęboko pedała, a hamulców prawie nie ma. Czy pompa jest do wymiany czy są jakieś nieszczelności i czy da się coś z tym zrobić czy trzeba wymienić?
Jaką masz pompe luk czy bosch? Podciśnienie pompy możesz sprawdzić jedynie tzw. wakułometrem i niezbędna jest pomoc drugiej osoby. W pompach luk-a był problem ze szczelnością króca, który wychodzi z pompy vacum i idzie do serwa.
Pompa LUC, jak najlepiej zobaczyć czy nie ma wycieków? Moje objawy na to wskazują?
Sprawdź ten króciec co idzie do serwo od pompy( lubi mieć luz) a do tego taki zaworek zwrotny na wężyku i zbiornik podciśnienia (taka czarna kulka przy silniku) czy gdzieś nie ma nieszczelności.
Jak zregenerowac ten króciec vacum? Spawanie skrecanie? Robił ktoś coś z tym?
Wyglada na to, że nie ma żadnych nieszczelności. Byłem dzisiaj u jakiegoś majstra i powiedział że tylko wymiana. Czy z wersji 90km będzie pasować do 110km?
Ja w swoim bylym alh delikatnie obstukalem obudowe wokol tego króćca i luzu juz po tym nie mial. Podcisnienie sprawdzone za kroćcem -0,9 znaczy wszystko ok.Ja na Twoim miejscu sprawdzil bym wakuometrem tak jak kolega renegat207 pisze wartosci podcisnien czy sa prawidlowe ,a potem ew. bral sie za naprawa ew.wymiane.